Paolo Nutini v Udinah

Paolo Nutini v Udinah

Paolo Nutini v Udinah

Paolo Nutini, Italija / Udine, 16. 7. 2010

Mladi Paolo z italijanskimi koreninami, smejoči in nadvse simpatični pevec v Udinah. Sliši se super, kajne?

Tako je bilo v Udinah na dan koncerta ob devetih zvečer na ulici točno 34 stopinj. Strahu, da bo na koncertu mraz, ni bilo. Ob pol desetih in nečloveškem savnanju se je pričelo. Predskupina je bila energična in ljudje so kaj kmalu začeli plesati. Odigrali so pet pesmi, nato pa oder prepustili atrakciji, Paolotu . Komaj 23 letni pevec je občinstvo očaral že s prvo pesmijo, vzdušje pa se je le še stopnjevalo. Pred eno od pesmi se je malce narobe uglasil in njegov preprosti Sorry! je pospremila vrsta nasmeškov. Le kdo bi mu lahko zameril.

Na koncertu smo slišali vse največje uspešnice iz obeh izdanih CDjev, in še nekaj dodatkov. Prvi je bila njegova nova pesem, kasneje med koncertom pesem “kolega iz Jamajke” , zaigral je tudi skladbo Time to pretend skupine MGMT, po njegovi pesmi Last request, ki je na veliki večini koncertov bis, pa je kljub opravičevanju med koncertom, da kljub italijanskemu imenu in koreninam ne zna govoriti italijansko, zapel eno pesem v italijanščini. Ljudem vse naokrog se je od veselja kar mešalo. Vsi smo peli, a ko je bila na sporedu zadnja pesem, so ljudje preglasili mikrofon.

Celoten koncert je bil prežet z odlično energijo in splošnim zadovoljstvom. Edina rahlo neprijetna stvar pa je bila vročina, a celotnega vtisa se ta malenkost sploh ne dotakne. Ambient in glasba sta ustvarila popolno kombinacijo in mislim, da s koncerta nihče ni odšel brez nasmeška na ustnicah.

Tina Rozman

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.