Kanda, Kodža i Nebojša na letnem odru Gale hale

kanda kodza i nebojsa 1

Ljubljana / Gala hala – letni vrt
27.06.2010
Vstopnina: 10 / 12 €

Koncerta sem se udeležil čisto iz radovednosti, saj skupine razen po imenu in ‘slavi’ osebno ne poznam. Kratka nevihta pred koncertom je ravno prav ohladila razgreto poletno ozračje nad glavnim mestom, da so lahko ne preveč oznojeni glasbeniki začeli pogrevati množico.

Prizorišče je bilo koncertu primerno, poletna scena pa je občutke ob spremljanju odličnega koncerta še poglobila. O njihovih dosedanjih uspehih ne bom govoril, saj sem že omenil, da jih do sedaj še nisem videl igrati (verjetno pa sem jih kot redni poslušalec RŠ-a že slišal), zato se bom osredotočil na njihov včerajšnji nastop. Dodobra uigrana glasbena skupina, ki ji ne manjka ustvarjalnosti, me je naravnost navdušila z venomer izmenjujočimi ritmi, ki poslušalca niso pustila ravnodušnega. Bolj zahtevni posamezniki med občinstvom se bodo verjetno strinjali z mano, da so se kitari in bas kitara odlično dopolnjevale in izmenjavale v tonalitetah in načinih, ki jih le redko slišimo pri nekaterih bolj ‘popularnih’ glasbenih izvajalcih. Moje uho je med koncertom le redko zmedel netočen ritem (ali pa je bil ozračje že tako napolnjeno z njim) izpod palčk v ozadje pomaknjenega bradatega bobnarja. Tu dopuščam možnost nepredvidenega sinkopiranja, ki ga morda moje nenatančno uho ni znalo umestiti v glasbeni ustroj skupine.

Po odličnem, mogoče že malo utrujenem bisu, nas je še bolj ‘zmatrani’ pevec povabil na njihov skorajšnji koncert, ki ga bodo imeli ob skorajšnjem povratku (njegove besede) v Slovenijo. Vsem ljubiteljem žanrsko raznovrstne glasbe koncert beograjske skupine zelo toplo priporočam. Ne boste razočarani.

Tekst: Soko Okolovo
Foto: Tjaša Janovljak

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.