Joss Stone – Colour Me Free!

Joss Stone – Colour Me Free!

Joss Stone – Colour Me Free!

2009, Virgin Records / Dallas

Avtoričin četrti studijski album ne prinaša nikakršnega novega vetriča. Joss zna peti, to je vzpostavila že na debitantskem albumu, z nadaljnjima ploščama je podala še praktično ves svoj nabor retro-soula prodirajoč do novodobne glasbe, ki je splošno označena kot r’n’b… Colour Me Free! je dolgočasen in monoton zvarek – sicer zlahka pozabimo na to, da ima pevka le 22 let, a tokrat to predvsem kot ne skozi negativno platformo konzumacije.

Ob poslušanju teh borih trinajstih skladb dobi poslušalec občutek, kot da je bila edina bistvena komponenta oziroma interes za stvaritev tega cedejčka njegova prodaja. Sivina police, s katere je ta produkt prišel, pač prevaga čez kakršnokoli odličnost in sposobnost pevkinega nastopa v svojo funkcijo. Seveda ohranja formo praktično identično prejšnjem izdanem nosilcu zvoka (Introducing Joss Stone), to je sodelovanje z Raphaelom Saadiqom, kar se tiče vključevanja enega »malo-jačega-znanega-reperja« je tokrat v tej vlogi nastopil Nas (naj spomnim, prejšnjič je to veliko bolje storil Common); kot izvršna producentka pa se je tokrat podpisala kar sama. Če bo šlo tako naprej, njena starost ne bo edini podatek, ki se bo pozabil ob poslušanju nje…

Colour Me Free! je po mojem skromnem mnenju primeren kot glasba za ozadje, mogoče kakšen kvazi-nobel kafič ali internetni kotiček. Primeren je kot spremljevalno tonovje ob nekem poglobljenem pogovoru ali pa kot spremljava za igranje kakšne namizne igre – za kakršnokoli resnobno poslušanje in uživanje v glasbi pa se mi zdi preveč površinski, da bi naredil vsaj spodoben vtis na poslušalca. Dolgčas.

Erik Božič

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.