Gotan Project v Trbižu (Ita)

2010_07_25_10_gotan_project

Gotan Project, Italija / Tarvisio (Trbiž), 25. 7. 2010

Kmalu po tem, ko smo Slovenci 27. 06. v Križankah poplesavali na variacije tanga, smo imeli v nedeljo, 25. 07., zopet priložnost, da se odpravimo čez mejo in Gotan Project podoživimo pri sosedih – na No Borders festivalu v Trbižu.

Koncert se je, sicer z nekolikšno zamudo, začel z instrumentalnim uvodom, ki je kmalu za tem dobil elektronsko dopolnitev. Najglasnejši aplavz pa je s prihodom na oder požela odlična pevka, ki je s svojim močnim glasom dodala »češnjo na torto« že tako odlične glasbe. Glasbeniki so bili izvrstni, nekateri izmed so se izkazali tudi kot multiinstrumentalisti, vsemu čudovitemu prepletanju zvokov pa je dodatno energijo in utrip pričarala elektronska podlaga. Ta je prihajala tako iz mešalke kot tudi iz nekaterih drugih pripomočkov, kot so ročne igrice in druge podobne naprave. Izbor komadov tokratnega koncerta je bil predvsem v znamenju zadnjega albuma Tango 3.0. Za odlično celostno podobo so poskrbeli tudi z domiselno projekcijo na platno, ki je hkrati predstavljalo ozadje odra, in tako so tudi glasbeniki sami v določenih trenutkih vizualno predstavljali del zgodbe projekcije. Poleg tega so se na platnu od časa do časa pojavili glasbeniki, katerih solistični deli v komadih so bili posneti in predvajani, saj tokrat niso bili fizično prisotni.

Po 16 komadih, med katerimi so bili tudi Rayuela, Tu Misterio, Mi Confesion, La Gloria, Diferente in Panamericana, je band zapustil oder in uradno končal s svojim nastopom. Razgreto občinstvo je seveda prižvižgalo dodatne štiri komade, med drugim Desilusion in Santa Maria (del Buen Ayre). Ker občinstvo še vedno ni imelo dovolj, so odigrali še en, tokrat res zadnji bis – Inmigrante.

Občinstvo je odhajalo dobro razpoloženo in polno vtisov. Na svoj račun je prišlo tako zahtevnejše občinstvo, ki je v koncertu našlo veliko glasbene kakovosti, kot tudi povprečni poslušalci, ki so se lahko ob nekoliko bolj melodičnih elektronskih ritmih zazibali ter svoje misli predali projekciji, da se je igrala z njimi. Zagotovo se bomo na njihove koncerte še vračali. Potiho upamo, da takrat na odru uzremo tudi kakšno plesno popestritev v visokih petah in z rdečo vrtnico v zobeh …

foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.