The Chemical Brothers junija z novim albumom

Foto: Hamish Brown

Foto: Hamish Brown

The Chemical Brothers bodo svoj sedmi studijski album z naslovom “FURTHER” izdali junija letos. Album bo prvi, ki bo vseboval ujemajoče posnetke, narejene izrecno za ujemanje z vsakim od osmih avdio posnetkov.

Začne se z zvoki, ki zvenijo kakor marsovsko prenašanje morsovih znakov. Zemeljsko omejeni znaki poskakujejo stran od razbitin zvezdnega prostora. Zvoki so vse obsegajoči, se vrtinčijo okoli nas z omotičnimi in zmedenimi učinki. Prihajajoči zvoki so prosti, sila glasu jih ne omejuje, z lastno življenjskostjo navidezno skačejo iz zvočnikov. Za skupino, ki je imela nekoč opravka s psihadeličnostjo, so Chemical Brothers tokrat resnično potiskajo pregovorno ovojnico.

Skoraj tri leta po izidu petega zaporednega #1 na Otoku “WE ARE THE NIGHT” je “FURTHER” odkritje Toma Rowlandsa in Eda Simonsa o brezmejnih možnosti zvoka. Po potovanju skozi štiri desetletja elektronskih zvokov, sta Tom in Ed dobila šablono za postavitev z njunimi priložnostnimi “ELECTRONIC BATTLE WEAPON” izdajami in dovolila njihovo sijajno spremembo skozi celoten album. Tonski vzorci in odlomki valovijo skozi skladbe in ustvarjajo posnetke, ki pojemajo in si sledijo kot eden od njihovih legendarnih live nastopov. “Further” je kuluminacija skoraj dve desetletji dolgega psihadeličnega odkrivanja, poglobljena zbirka, ki skupino The Chemical Brothers prikaže v najmanj ovirani in najbolj melodični obliki.

“Further”, album z osmimi skladbami, je prvo pravo partnerstvo z dolgoletnima vizualnima sodelavcema Adamom Smithom in Marcusom Lyallom. Cenjeni televizijski in filmski režiser (pred kratkim je končal prvo epizodo serije o Doktorju Who) Adam, znan kot Flat Nose George, je bil odgovoren za ustvarjanje vizualnega odrskega zastora v ozadju vse od nastopa Chemical Brothersov leta 1994. Projekcije za “Further” so bile narejene skladno s posamezno skladbo na albumu, načrtovali pa so jih že med samim snemanjem.

Na štirih nastopih, ki jih bo imela skupina med 20. in 23. majem v Roundhouseu (razprodani v rekordnem času), ter na nastopih na Sonar Festivalu in izbranih evropskih festivalih bodo Chemical Brothers zaigrali vse skladbe iz novega albuma, vključno z Smithovimi in Lyallovimi novimi filmi, ki bodo na omenjenih nastopih neprestano na ogled. Nastopi v Roundhouseu bodo prva priložnost za slišanje novega albuma na sploh. Po koncertih bodo filmi vključeni tudi na posebnih DVD izdajah in na spletnem portalu iTunes.

Seznam skladb:

1. Snow
2. Escape Velocity
3. Another World
4. Dissolve
5. Horse Power
6. Swoon
7. K+D+B
8. Wonders Of The Deep

Povezani članki: