Richard Hawley – Truelove’s Gutter

Richard Hawley - Truelove's Gutter

Richard Hawley – Truelove’s Gutter

2009, Mute / Dallas

Da gre za liričen, introspektiven, morda temačen album, vam pove že naslovnica plošče, minimalistična tako v motivu kot v barvah. Richard Hawley se je na svojem šestem studijskem albumu zazrl vase; sicer pa je tudi v intervjujih povedal, da so album inspirirale ne ravno najbolj srečne izkušje iz njegovega življenja.

Prvi dve skladbi (As the Dawn Breaks ter Open Up Your Door) sta sicer prežeti z občutkom hrepenenja, vendar sta bistveno bolj optimistični kot tretja, izredno lepa pesem Ashes of the Fire. Seveda ni potrebno posebej poudarjati, da se aranžmaji in mehak Hawleyev vokal prilegajo besedam. V Remorse Code je zato jasnejši, še vedno pa nežen in mehak. Zato pa pravi obraz plošča pokaže v skladbi Don’t Get Hung Up In Your Soul, v kateri nam Hawley pravi "don’t let them make your heart grow cold" ali pa v čutni Soldier On, ki v vznesenem finišu naplavi vsa Hawleyeva čustva. In tako do konca. Skladbe niso krajše od štirih minut. But You Can Cry.
Na Truelove’s Gutter najdete lepo in pošteno muziko, brez ovinkarjenja. Richard Hawley pač ne trosi prazne slame. Bravo.

Matjaž Jaušovec

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.