Kako smo postali državljani revolucionarne republike plesa

DR1

Dance Republic-Revolution, Gospodarsko Razstavišče/Ljubljana, 26. april 2010, Vstopnina: 20 €(prva kvota), 25 € (cena vstopnice po razprodani prvi kvoti), 50 € (cena VIP vstopnice), vzdušje:
  
Na predpraznično ponedeljkovo noč smo zaprosili za državljanstvo v revolucionarni republiki plesa, ki je nastala na območju Gospodarskega Razstavišče v Ljubljani. Obsegala je štiri magične pokrajine, od katerih je imela vsaka svojo glasbeno podobo in za eno noč smo postali del nečesa večjega, močnejšega in resnično revolucionarnega.
 
Dežela skrivnosti je gostila trance, ki so mu kraljevali DJ Crocy, Elyksir in Above & Beyond. Crocy je resnično pokazal zakaj si zasluži biti na čelu te dežele, saj nas je popeljal na glasbeno popotovanje na njegov prefinjen, a vseeno udaren način. Bili smo očarani in začarani! Above & Beyond sta dodobra pokazala, kaj znata-čeprav sta bila po mnenju nekaterih malce preveč »mehka, vokalna ali celo mlačna«. Mi se ne bi strinjali, saj nam je njuno kraljevanje pokrajini nadvse ustrezalo. Ko je povelje prevzel Elyksir, nas je najprej prevzela njegova neverjetna energija, v svoj set pa je vključil celo komad od Tabujev, Pesek in dotik. Ko smo zaslišali "Tu stojim ponosno s teboj" smo najprej mislili, da imamo prisluhe, saj je redkost slišati slovenščino v taki obliki, ampak vse skupaj je bilo naravnost magično.
 
V deželo svobode nas je popeljal Dean Deen, ki je začel energično in publiko pošteno ogrel. Igral je na prave note, saj nas je Axwell prevzel popolnoma razgrete. Ko je stopil za mešalko, se je zgodilo nekaj, kar se zgodi vedno, ko pride na prizorišče-eksplozija! Njegov set je bil naravnost neverjeten-dovolj »trd«, energičen, a vseeno prepleten z dovolj njegovimi hiti in remixi ter dodal zraven kakšno češnjo na vrhu torte, kot recimo Bulletproof od La Roux. Očitno je tudi sam več kot užival, saj nam je nazdravil s steklenico penine in kar neverjetno je bilo kako se je nabito polna pokrajina svobode spraznila ob njegovem odhodu. Angel Anx je vseeno ponosno stopil na čelo in ponudil drugačen, a vseeno zelo dober nastop.
 
Dežela teme je gostila techno, DJ Murphy, Reaky, Lexis in Gumja so prav vsi več kot zadovoljili temačnosti željne prebivalce republike. Nivo energije je bil ves čas na višku in plesišče je prežemala pozitivna energija. Tudi techno revolucija je tako uspela do popolnosti!
 
Dežela sanj je bila edina nepokrita in tam se je našel skoraj vsak, ki si je želel malce svežega zraka. Poveljevala sta ji Blasch in Tempterzz, ki sta se izkazala kot velik potencial. Kmalu smo namreč ugotovili, da se ne moremo upreti vabljivim ritmom, ki nam jih je serviral Tempterzz. Vsakič, ko smo šli mimo, smo kar morali obstati in se malce razmigati ob glasbeni poslastici, deželico pa smo zapustili šele, ko nas je res zelo zeblo. Vse pohvale, skratka!
 
Revolucija v republiki plesa je uspela! Za eno noč smo res šli drugam, edina težave je bila, da je bilo na prav vseh prizoriščih nekaj magičnega in bi najraje bili povsod-ves čas, kar pa seveda ni bilo izvedljivo. Veseli nas, da so se organizatorji naučili na prejšnjih napakah, saj je tokrat bolj ali manj vse potekalo gladko. Edino »ozko grlo« so bile toalete, a tudi to se je dalo preživeti. Potrudili so se s postavitvijo, zadostnim številom šankov, garderob in vsega ostalega, pika na i pa so bile hostese, ki so pridno hodile po plesiščih in si pri njih lahko kupil pijačo, kar med plesom-pa še po zelo zmernih cenah.
 
Republika plesa je resnično revolucionarna, za državljanstvo smo že zaprosili in samo upamo, da bo kmalu nazaj na ozemlju naše »deželice kurje«. S tako raznolikim, a izjemno atraktivnim izborom gostov, dobro a nenavadno izbiro datuma in predvsem s superiorno izvedbo masovke, so nas prepričali in komaj čakamo na vrnitev-zdaj smo prebivalci revolucionarne republike plesa za vedno!
 
Tekst: Barbara P.  
Foto: Nina G.

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.