Festival pomladi – Mouse on Mars

Festival pomladi - Mouse on Mars

Festival pomladi – Mouse on Mars

Ljubljana / Kino Šiška
15.4.2010
Vstopnina: 14 €

S prihodom pomladi v deželo tudi na odrskih prizoriščih v mestu zasije toplejše sonce. Zadnji četrtek se je tako začel letošnji Festival pomladi, ki nas bo ogreval do 20. maja. Po tem datumu pa se nadejamo že resnejše sončne toplote.

Nemški dvojec in začetek festivala sta bila dovoljšen razlog, da sta v koncertno dvorano Kina Šiške privabila nezanemarljivo število obiskovalcev. Te je pred nastopom Mouse on Mars s sintetizatorji in ostalimi efekti ogreval errorist. Za njim sta oder Katedrale zavzela dva vrhunska glasbenika, ki sta na elektronski sceni že od 90. let prejšnjega stoletja. Legendi nemške elektronske glasbe sta množico popeljala skozi svoj nemali repertoar glasbenih del, ki pa sta jih zavila v neprekinjen dvourni set, ki ni pustil nobenega obiskovalca ravnodušnega. Glasba, ki nastaja pod njunimi prsti, je tako kot pred več kot petnajstimi leti še vedno, če ne še bolj, prijetna za uho elektrončkarjev. Ob neizmernem zabavanju, ki so ga kazali gosti, pa sta tudi glasbenika na odru prav otroško razigrano poplesavala vsak pred svojimi inštrumenti in navijala gumbke na teh in onih MIDI vhodnih enotah, da se je izpod njunih prstov kar kadilo.

Na tem mestu je treba pripomniti, da Šiškarji kot kaže ne premorejo primernega ozvočenja za tovrstne prireditve. Mogoče jim kak rock koncert še uspe ozvočiti, seveda ob primerni osvetlitvi. Kakih zahtevnih zaporedij zvokov, ki pa prihajajo iz elektronskih sintetizatorjev, pa taka oprema verjetno nikoli ne bo mogla dobro prenesti do bobničev poslušalcev elektronske glasbe. No, bodo pa vsaj lepo osvetljeni.

Oglejte si tudi posnetek s četrtkove prireditve.

 

Kolektiv the Speglars

RONPORT: Mouse on Mars v Kinu Šiška from Sveže Sadje on Vimeo.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.