Čisti užitek-tudi v drugo !!!

Shapeshifters 9

Pleasure, Festivalna dvorana Lent/ Maribor, 17.april 2010, vstopnina: 18 EUR v predprodaji, 23 EUR na dan dogodka, vzdušje: čisti užitek krat dva!
 
Še vedno nismo pozabili užitka prvega dogodka Pleasure, ki je bil v bolj techno podobi, ko so nam organizatorji Tasteful events že postregli z drugo poslastico-Pleasure v house podobi. Užitek je samo menjal lokacijo, saj se je iz dvorane UŠC preselil v malce manjšo in bolj "fancy" festivalno dvorano Lent, ki se je v spomin večine vtisnila po tem, da smo si tam hodili po nogah na maturantskih plesih. Kljub vsemu je prizorišče bilo še kako dogodku primerno in užitek je ostal čisti užitek!
 
Pa gremo za spremembo najprej k malenkostim, ki so nas motile. Prva je majhnost garderobe, ki se je zapolnila veliko prehitro, druga pa poplave na WC-jih, vse ostalo pa lahko na srečo samo pohvalimo! Malce jo je seveda zagodel tudi vulkanski prah, zaradi katerega je bil za užitek prikrajšan Funkagenda, ki je na žalost ostal nekje "prizemljen" in ga ni bilo v Maribor. Marsikdo ga je pogrešal, večinoma pa smo bili zelo zadovoljni s podaljšanim nastopom The Shapeshifters.
 
Ta, ki spreminjata obliko, nas nista še nikoli razočarala! Dvojec premore neverjetno mero energije in sposobnost prepletanja novega, starega, komercialnega, vokalnega z vsem, kar je bolj deep, underground in nastane neverjetna fuzija čistega glasbenega užitka. Slišali smo njune legendarne, trenutno aktualne in kako tudi iz "oldies goldies" nabora. Vse servirano z užitkkom in s še večjim užitkom ""pokonzumirano". Če k temu dodamo še krasno atmosfero, ki so jo ustvarili vsi vizualni efekti ter hvaležna štajerska publika, dobimo neustavljivo kombinacijo presežkov. Beltek, Pookie, Tim Urbanya in D’Furious so dali slovenski house pečat in uspeli doseči to, da večinoma niti pomislili nismo, da bi za mešalko moral stati tudi Funkagenda. Saj ne, da je prav, da ga ni bilo, a se pač zgodi in manjko na srečo ni bil moteč.
 
Če smo začeli z grajo, bomo končali s pohvalo. Kljub malenkostim, ki so se tokrat organizatorjem ponesrečile, je dogodek še vedno zaznamovala odličnost. Veseli smo, da je takih partijev vsako leto več in da resnično upamo, da Pleasure ostaja na štajerskih tleh…odkrito povedano-od takega užitka smo že malce odvisni!
 
Tekst: Barbara P. 
Foto: Nina G.
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.