Ponovna priložnost z Rogerjem

RS 1

Roger Sanchez, Ambasada Gavioli/Izola, 13. marec 2010, Vstopnina: v predprodaji 19 EUR, na dan dogodka 25 EUR
 
 
Od ekipe Fetch the vibe, ki je pod svoje okrilje vzela primorsko lepotico, so po neverjetnem uspehu njihovega Oldies goldies party dvojca v začetku tega leta, pričakovali ogromno. Veliko se je šušljalo o morebitnem naslednjem imenu in čutiti je bilo kar malo razočaranja, ko se je datum naslednjega dogodka in sredine februarja prestavil na sredino marca. Ob objavi, da pride v goste Roger Sanchez so se kar vrstili očitki o izraziti neizvirnosti in zlajnanosti bookinga, saj je bil Roger pri nas v gosteh že velikokrat. Mnogi so organizatorjem očitali »igro na prvo žogo« in izključno profitni motiv. Mi smo se legende iz New Yorka iskreno veselili, saj smo ga slišali že trikrat in nas je vsakič navdušil.
 
Tokrat smo se na obalo podali bolj zgodaj, kot ponavadi in smo na parkirišče prispeli med prvimi. Že tam je jasno, da se Fetch the vibe vsega lotevajo skrajno profesionalno in organizirano, saj so nas že na parkirišču usmerjali varnostniki. Vstop je potekal gladko, brez trohice kaosa, ki je bil rak-rana predhodnih organizatorjev. Klub je urejen, vse poteka gladko in zelo dober občutek je, ko lahko resnično uživaš ob vsem, kar ima Ambasada ponuditi brez, da bi bilo treba razmišljati o tem ali ti bo uspelo kljub kupljeni vstopnici priti notri oz. skrbeti glede stampeda na vhodu ali na poti na toaleto. Gavioli je s svežim organizacijskim vetrom vsekakor nazaj-v vsej svoji popolnosti!
 
Tokratni program smo začeli z Eddie-jem F,-om, ki nas je prijetno ogrel in počasi stopnjeval napetost. Ko je v osrčje dogajanja stopil Roger, je glasbena podoba takoj dobila bolj komercialne, energične in povsem drugačne okvirje. Završalo je in slišali smo Rogerjev repertoar zimzelenih, njegovih hitov in aktualne house ponudbe. Absolutni vrhunec večera po naši oceni je bila Another chance, ki te pač težko pusti hladnega. Ker ga nismo slišali prvič, lahko sicer rečemo, da je bil že kdaj v boljši formi, kar se glasbe tiče, a vseeno je bil zelo dober. Vemo le, da zna biti še boljši. Nasledil ga je DJ Angel Anx, ki je lepo odpeljal zgodbo do konca in uspešno zadržal nivo energije. V Mezaninu je najprej »razbijal« Ian F., ki pač nikoli ne razočara, nato pa Aneuria, ki je razgibal precejšnje število prisotnih, po našem skromnem mnenju pa je bilo vse skupaj malenkost prepočasno- čeprav zelo všečno!
 
Ambasada Gavioli je nazaj! Fetch the vibe so se zadeve lotili dovolj resno in ni dvoma, da se v tej sezoni obeta še kak obisk izolske lepotice. Kar se tiče zvoka in vizualizacije, odstranili so velik LED zaslon, ki je marsikoga bodel v oči, nastavili so zvok, ki je sicer odličen, a na veliko mestih veliko preglasen za nevarovana ušesa, zato ne bi škodil kak opozorilni napis v stilu Inboxa ter uporaba čepkov za ušesa. Sicer pa lahko z veseljem poročamo, da se je tudi na tem dogodku zbralo dovolj navdušencev tako, da je preporod  skoraj izgubljenega najlepšega slovenskega kluba očitno uspel. Še na mnoga leta, Ambasada!
 
Tekst: Barbara 
Foto: G.N.

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.