Parni Valjak v Ajdovščini

parni_valjak_01

Ajdovščina / Športni center Police
20. 3. 2010 
Vstopnina: 25 €
Obisk: 1000 obiskovalcev

Sobota, dan vrnitve legendarnih Parni Valjak na slovenske odre! Na veliko veselje mnogih Primorcev so za prvega od treh slovenskih koncertov izbrali prav Ajdovščino, saj so po besedah frontmana skupine Akija Rahimovskega na ta del Slovenije še posebej navezani.

Ob 20.00 so se odprla vrata koncertne dvorane in na oder so z udarno skladbo ter enim izmed največjih hrvaških rock hitov Ljubavna stopili legendarni rockerji Parni Valjak, ki so s skoraj tri urnim glasbenim repertoarjem zabavali staro in mlado.

Parni Valjak so Športni center Police v Ajdovščini napolnili do zadnjega kotička. Koncertno vzdušje se je iz minute v minuto stopnjevalo. Dvorana je pokala po šivih. Primorska publika je toplo in z velikimi pričakovanji pozdravila njihovo vrnitev. Obiskovalci so skupaj z Akijem prepevali največje hite Parnega Valjka in Aki je bil nad odzivom publike prijetno ganjen in navdušen. Hiti Uhvati ritam, Ugasi me, Trebaš mi, Sve još miriše na nju, Čitaj mi sa usana, Ljubavna, Molitva, Pusti nek traje, Godine prolaze, Vrijeme ljubavi, Samo san, Suzama se vatre ne gase, U prolazu, Jesen u meni, Kada me dotakne, Sjaj u očima, Gledam je dok spava, Moja je pjesma lagana, Prokleta nedjelja, Ivana, A gdje je ljubav, 700 milja od kuče, Stranica dnevnika… ter najnovešji singel Nakon svih godina nam bodo tudi po koncu koncerta še dolgo ostali v spominu in odzvanjali v ušesih. Njihovi zvesti poslušalci smo tako slišali že znane komade in se sprehodili skozi njihovo skoraj 35-letno kariero.

Izkušeni glasbeni mački so nam pokazali, kaj pomeni rock’ n’ roll v pravem pomenu besede. Neverjetno koncertno vzdušje, dovršen glasbeni nastop, Akijeva komunikacija s publiko in njegova, kljub letom, izrazita gibčnost na odru ter Husov in Brkov kitarski solo so prvi vrnitveni koncert Parnega Valjka v Sloveniji zapisali v zgodovino. Mnogi obiskovalci so si bili enotni, da za Parni Valjak velja starejši kot so, boljši so.

Publika je konec koncerta pozdravila z močnim aplavzom in zahtevala še nekaj bisov. Parni Valjak so se na oder vrnili še dvakrat in se dokončno poslovili s pesmijo Ugasi me. Na svoj račun so prišli tako mladi kot tudi stari poslušalci, ki so s Parnim Valjkom odraščali in katerih mladost je zaznamovala njihova glasba.

Parni Valjak se je po izjemni in uspešni glasbeni karieri zopet vrnil na stara pota in nas na koncertu v Ajdovščini zadovoljil z bogatim glasbenim opusom. Bend se je vrnil še močnejši kot prej in to je zagotovilo za nadaljnje glasbene uspehe. Hrvaške legende so tako spet aktivne in moč je upati, da jih ponovno slišimo, vidimo in skupaj z njimi zapojemo na našem koncu Slovenije – na Primorskem. Parni Valjak se bodo radi ponovno vrnili, saj so mnenja, da na Primorskem rock ‘n’ roll še vedno živi!

Tekst: Teja Dolenc
Foto: Miha Dolenc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.