Hrvaške melodije v Postojni

graso_prljavo_11

Postojna / Šolski center Postojna
26. 3. 2010
Vstopnina: 20 €
Obisk: 500 obiskovalcev

V petek, 26. marca, so se tla Šolskega centra Postojna ponovno tresla pod zvoki rock’n’rolla, ki si je oder delil z dalmatinskimi melodijami. Nenavadna kombinacija, vendar za publiko, željno dobre glasbe, dobitna! V Postojni se je tako po dolgem času spet odvil spektakularen koncert, ki pa Športne dvorane ni napolnil. Pričakovanja organizatorja in marsikaterega obiskovalca, glede obiska, so bila verjetno precej večja, saj je izbor glasbenih skupin obetal pravi spektakel.

Želja se ni uresničila, saj je le peščica poslušalcev uživala v zvokih hrvaških legend – Prljavga kazališta in Petra Graša. Kljub na pol prazni dvorani se je vzdušje v Športni dvorani iz minute v minuto stopnjevalo. Občinstvo je v dalmatinskih ritmih in ritmih rock’n’rolla nepopisno uživalo.

Vrata Šolskega centra Postojna so se odprla ob 20.30 in dvorana se je počasi začela polniti. Za ogrevanje je poskrbela primorska naveza skupine Playfulness, nato pa je sledil nastop enega najpopularnejših hrvaških pevcev, Petra Graša. Dalmatinski pevec, ki uspešno kraljuje na slovenskih odrih, je bil paša za oči in pravi balzam za ženske duše. Ženski del občinstva je tako užival v nežnih, romantičnih baladah. Mladi in stari so se zibali v ritmih dalmatinskega melosa. Petar Grašo je odpel svoje največje hite – Jedina, Ljubav jedne žene, Volim i postojim, Trebam nekoga, 92 Godine, Sta je tribalo mi to, Sporke rici, Godine ljubavi, Ko nam brani, Lakse mi je s njom, Volim i postojim, Mjesec iznad oblaka, Nisan vise ja sa njon, Idi… Grašo je svoj glasbeni repertoar popestril z Dragojevičevo Cesarico.

Po krajšem premoru je sledil nastop legendarne skupine Prljavo kazalište. Glede na odlične odzive na njihovih koncertih v zadnjem času se nam je obetal resnično velik spektakel s pesmimi, ki so za vedno obeležile tako imenovano jugo rock sceno. V Postojni smo lahko slišali legendarne Ne zovi mama doktora, Marina, Mi plešemo, Kiše jesenje, Tu noč kad si se udavala, Mojoj majci (Ružica), Što to ljubav ima s tim, Sve je lako kad si mlad, Sretno dijete, Subotom uvečer, Crno bijeli svijet, Heroj ulice in druge. Obiskovalci so skupaj s pevcem Mladenom Bodalcem prepevali največje jugo rock hite, gonilna sila banda in večinski avtor Jasenko Houra pa je poskrbel za humorne vložke in popestril dogajanje v dvorani. Tudi ostali člani so poskrbeli, da je skupina delovala uigrano, scensko in glasbeno dovršeno ter obenem rutinsko. Rutinsko v pozitivnem pomenu besede, saj je kilometrina skupine na glasbenih odrih širom nekdanje Jugoslavije naredila svoje – z leti so postajali vse boljši in boljši. Prljavo kazalište so skupaj z dalmatinskim šarmerjem Petrom Grašom predstavljali vrhunec večera.

Na samem koncu, v zgodnjih jutranjih urah pa so za dober zaključek večera poskrbeli domačini Outsiders. S preigravanjem jugo rocka so poskrbeli še za zadnje in najbolj vztrajne obiskovalce. Ti so plesali v ritmih znanih jugo rock hitov. Njihov pester glasbeni repertoar zajema pretežno glasbo balkanskih skupin, kot so Bijelo dugme, Divlje jagode, Parni Valjak in Riblja Čorba.

Koncert, poln emocij, doživetij in pozitivne energije, se je prijetno iztekel v noč. Obiskovalci so odhajali navdušeni in s prijetnimi koncertnimi vtisi. Verjamem, da odlični publiki ni bilo niti za trenutek žal, da so bili del koncertnega dogajanja v Športni dvorani Postojna. Le upamo lahko, da bomo lahko v Postojni kaj kmalu deležni še kakšnega odličnega koncerta, ki se bo ponašal z dobro organizacijo in znanimi glasbenimi imeni!

Tekst: Teja Dolenc
Foto: Miha Dolenc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.