Fotr in sin: Mad Professor in Joe Ariwa

mad_professor (0)

Ljubljana / Gala Hala
25.03.2010
Vstopnina: 12 / 15 €

»Big respect to the venue!« je stavek, ki se me je v četrtek še prav posebej dotaknil, saj sta po mojem prepričanju za dober koncert med drugim potrebna dober prostor in prijetno okolje. In tudi Mad Professor je s tem izrečenim stavkom potrdil to, kar se je v resnici videlo ves čas nastopanja, in sicer da rad pride v Ljubljano, da uživa na Metelkovi in da je navdušen nad Galo halo. In če je navdušen nastopajoči, smo toliko bolj navdušeni tudi mi.

Svetovno znan glasbenik in producent Mad Professor je na sceni že več kot trideset let, verjetno pa njegove slave ni potrebno posebej predstavljati. Nori profesor je, kot tudi že pred tremi leti, ko je ravno tako koncertiral v Gali hali, prišel skupaj s sinom, znanim kot Joe Ariwa. Dvojec je prevzel krmilo po predhodnem ogrevanju domačih selektorjev, imenovanih Dr. Bancho in Ohoroho, in v pičlih nekaj minutah pospešil naš utrip. Njegova predanost dubu se kaže v na trenutke nepredstavljivih miksih in kombinacijah raznoraznih žanrov. Med drugim smo lahko slišali tudi sicer že ničkolikokrat slišane Marleyeve skladbe, v popolnoma novi, sveži preobleki tega zvočnega mojstra. Izpostaviti gre še Prodigy-ev Out of Space in neverjetni tolkalski set, ki ga je uporabil za konec. Nikakor ne gre hvala le fotru, saj se je nesporno izkazal tudi sine. Dvojec se je po burnem ploskanju odzval povabilu nazaj na oder in skupaj smo zaplavali v morje basov še za pol ure. Odlično ozvočenje prostora nam je omogočalo, da smo resnično uživali v tej zvočni kopeli.

Konec približno dvournega nastopa pa ni bil konec večera. Ta se je nadaljeval prav do jutra, za zabavo sta skrbela že omenjena Dr. Bancho in Ohoroho. Slednji je že pred tremi leti navdušil z risarskim talentom, Ohoroho se je namreč podpisal kot avtor plakata za takratni koncert. Navdušenje sta vzgojila tudi gostujoča, ki sta nato, za naslovnico lansko leto izdanega albuma Audio Illusions Of Dub, izbrala prav umetniški talent Ohoroho. Zaključim lahko le rahlo klišejsko s: »Hvala za krasen večer!«

 Tekst in foto: Tjaša Janovljak

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.