Dance Mamblita – Reciklejšon

Dance Mamblita – Reciklejšon

Dance Mamblita – Reciklejšon

2009, Založba Radia Študent – ZARŠ

Andrej Šik in Boris Beštjak, povezana v zasedbi Dance Mamblita, sta v zaključku leta 2009 pri še dokaj sveži Založbi Radia Študent izdala svoj drugi izdelek, ki sliši na ime Reciklejšon. Prekaljeni obalni duo nam je tokrat zapakiral 14 novih komadov v dobre pol ure trajajočem druženju z basom, bobnom in glasom.

Kratki, energični komadi z melodičnimi r’n’r-punk-hardkor ritmi ter družbeno kritičnimi, odrezavimi in hudomušnimi besedili, v katerih se prepleta kar nekaj evropskih jezikov, v sebi še vedno ohranjajo lahkoten obalno-balkanski zvok in melodijo. Slednja sta se že s prvo plato pošteno zasidral v ušesih poslušalcev pred odrom in tranzistorji. Komadi so tudi na pričujočem izdelku preprosti in iskreni, nekateri počasi se razvijajoči in bolj lahkotni (Robert Smith, Matija, Hajde Pleši,…), spet drugi bolj udarni in neposredni zaradi energičnega poplesavanja in udarjanja po baski ter bobnih (SmečeBonanza Istriana, Extremizam, Punkey, Lažeš,…). Edini nebodigatreba pri novonastalem izdelku je verjetno zadnji komad na plati (Komarjev let (1. del)), ki s svojim hip hop pridihom le stežka najde mesto ob ostalih melodičnih ritmih.

V celoti gledano pričujoči plošček ne prepriča v takšni meri kot njun prvenec, a z večino komadov vseeno suvereno povzročita slušateljevo miganje z glavo in boki, kar je vsekakor razlog, da v prihodnosti vso stvar odposlušamo še v živo izpod odra.

Marjan Šinkovec

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.