Zaljubljeni v Ambasado

IMG_1336

Oldies goldies, Ambasada Gavioli/Izola, 29. in 30. januar 2010, vstopnina: 20 EUR v predprodaji, 25 EUR na vhodu(oba dogodka sta bila razprodana že v predprodaji)
 
 
Ambasada Gavioli je bila  dolgo najboljši klub v tem delu Evrope. Neverjetno lepa, mistična, drugačna in posebna. Tako kot dogodki v njej in ljudje, s katerimi smo se dolga leta srečevali v Izoli. Nato je počasi bledela in tonila. Celo tako zelo, da smo se od nje poslovili in jo odpisali. S težkim srcem, a ni šlo drugače, saj je postala vedno prenapolnjena, kaotična, umazana in zdelana temna senca tistega, zaradi česar smo jo oboževali.
 
Zdaj je prerojena. Tako od zunaj, kot od znotraj. Zavel je nov veter in ekipa Fetch the Vibe je pošteno zavihala rokave. Ne samo, da so uresničili dolgoletno željo mnogih in so pripeljali nazaj nekdanja glavna akterja Ambasade, Umeka in Kanzyanija, ki sta se pošteno najedla zarečenega kruha, saj je dolgo veljalo, da se v Ambasado ne mislita več vrniti. Pa sta se. In to celo v Oldies goldies izvedbi, kar je za marsikoga predstavljalo izpolnitev sanj. Vstopnice za sobotni večer so bile hitro razprodane, zato so se odločili enak party izvesti že dan prej, kar je dvignilo precej prahu. Tudi petek je bil razprodan. Od teh dveh dogodkov smo pričakovali ogromno, saj sta resnično veliko obetala, a tolikokrat smo že bili razočarani…tudi tokrat?
 
Že ob prihodu v bližino Ambasade je bilo jasno, da so se stvari spremenile. Kljub neugodni uri, je vstop potekal dokaj hitro in tekoče tako, da ni bilo ne duha ne sluha o fiasku, ki smo mu bili priča nazadnje, ko smo obiskali Ambasado in kljub vstopnicam skoraj ostali zunaj. Notranjost je osvežena, a bistvo Ambasade je ostalo nedotaknjeno. Samo lepša je in boljša, ni pa drugačna, kar je dobro, kajti greh bi bil uničiti to, kar Ambasada premore. Poskrbeli so tudi za večne težave, kot je recimo neznosna vročina na WC-jih, šanki so delali hitro in učinkovito, osebje je sproti pobiralo kozarce itd. tako, da res težko najdemo kakšno napako v organizaciji. Celo držali so obljubo o tem, da ne bodo kluba zapolnili preko vseh meja, kar se je izkazalo za odlično potezo, ki pa je organizatorji pred njimi nikoli niso povlekli in zaradi česar so bile vedno velike težave. Edina sporna novost je velik LED zaslon na »ladjici« nad DJ-jem, ki po mnenju nekaterih kazi estetiko kluba. Dejstvo je, da ni tako moteč, da bi bil odveč in v kombinaciji z osvetlitvijo ter zvočnim sistemom deluje kot dobra popestritev.
 
Oldies goldies ljubitelji smo tokrat imeli samo eno veliko težavo – izbiro plesišča, saj se je tako na house, kot na techno območju vrtelo vse, kar smo želeli slišati. Po mnenju večine je na technu absolutni zmagovalec večera Valentino Kanzyani, ki se je znal publiki približati bolj, kot Umek, za katerega ne moremo reči, da je bil slab, a mu je manjkala tista pristna povezava z občinstvom. Včasih je celo deloval zdolgočaseno in dajal je občutek, da mu premlevanje že stokrat slišanega ne ugaja tako zelo(kar večkrat tudi glasno pove). Vseeno nismo bili prikrajšani za »creme de la creme« njegove pretekle produkcije, kar mu štejemo več kot v dobro. Sputnik in Veztax sta odvrtela zelo dobro, v svojem značilnem stilu in potovanje v preteklost z njima je bilo več kot prijetno. Nekateri so skritizirali pozicioniranje Iana F.-a v »prime time«, kamor bi naj bolj spadala prej omenjena dvojica, ki je ogrevala, a vseeno je Ian dokazal, da je ta očitek krivičen, saj je odlično opravil svoje delo. Tako v petek, kot v soboto so nas razveselili prav vsi za mešalko na house flooru, kjer so Eddie F., Jaka, Paolo Barbato in Angel Anx postregli s pravimi poslasticami, obenem pa se je videlo, da delijo navdušenje z vsemi prisotnimi. Seveda smo kake komade slišali večkrat v eni noči, a vsakič smo jih bili veseli. Vsak DJ je znal dati svoj pečat odvrtenemu in kljub »zlajnanosti« Oldies goldies repertoarja nam ni bilo niti sekundo dolgčas. Še vedno ima magično moč tudi jingle Ambasade, saj publika ponori vsakič, ko seksi ženski glas zapelje s preprostim imenom kluba. »Ambasada Gavioli, Ambasada Gavioli, Ambasada Gavioli« bo tako marsikomu odzvanjal v ušesih še nekaj dni.
 
Od teh dveh partijev smo pričakovali ogromno in neverjetno, dobili smo še več!  Pojavlja se vprašanje primerjave petkovega in sobotnega dogodka, ki pa je nemogoča, saj sta bila oba dneva popolna in nikakor nam ni žal, da smo to doživeli dvakrat, saj je bilo več kot vredno. Res je, da je bil program enak, a odličnih stvari pač ni nikoli dovolj. Roko na srce, če bi dogodek ponovili prihodnji vikend, bi najbrž šli spet pa naj se sliši še tako zelo noro.
Ambasada je ta vikend vstala od mrtvih, še bolj sijajna in resnično prerojena, kar nas več kot veseli. Najprej kapo dol ekipi Fetch the vibe, da so se sploh lotili reševanja ovenele lepotice in so svojo nalogo izpeljali brez napak. Pohvala tudi za booking in koncept, ki je sicer bil garantiran hit in izpolnjena dolgoletna želja mnogih, ki smo v Ambasadi že zdavnaj pustili srce, a obenem je podvig veljal za neizvedljivega. Ekipa obljublja vsak mesec kak dogodek in imamo občutek, da bomo kmalu dobili nazaj inventarno številko Ambasade.
 
Za nami je prekrasen vikend na obali, ki mu je manjkal samo after na Belvederju(za kar je bilo malce premrzlo) in vse bi bilo tako, kot 10 let nazaj, ko je bila Ambasada Gavioli ne samo pojem med slovenskimi klubi, ampak pobeg v nek drug, popoln svet lepote, odlične glasbe in zanimivih ljudi. Vsak vikend smo romali v Izolo in po koncu dogajanja v Ambasadi že kovali načrte za naslednji obisk. Zdaj se zgodba ponavlja. Ljubezen, ki se je zdela že pozabljena in mrtva, je ponovno rojena. Spet smo zaljubljeni. Do ušes zaljubljeni v Ambasado.
Tekst: Barbara P.
Foto: Nina Gumzej

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.