‘Tapravi’ techno z Lukom Slaterjem

IMG_2446

Luke Slater aka Planetary Assault Systems, K4/Ljubljana, 19. februar 2010, Vstopnina: 9 EUR do polnoči, 12 EUR po polnoči
 
 
Klet Kersnikove 4 v Ljubljani je tokrat pripravila pravo techno poslastico, saj je v goste povabila nekoga, ki je vsekakor krojil techno zgodovino-Luka Slaterja, ki se je tokrat predstavil kot Planetary Assault Systems alterego.
 
Naša ekipa je »najljubšo klet« nazadnje obiskala že pred nekaj leti in takrat se je spomnimo predvsem po veliki vročini in nepopisni gneči, zaradi katere smo jo zapustili predčasno. Tokrat je bila klet lepo zapolnjena, sploh ne tako zelo vroča in zaradi tega si je spet pridobila kar nekaj plus točk. Tudi kliantela je bila za techno dogodek zanimiva, saj s(m)o prevladovali tisti z malce starejšim EMŠO. Šanki so delovali brez težav, enako velja za garderobo in celo toalete so bile kar zgledne, pohvaliti pa je potrebno tudi video popestritve.
 
Prišli smo po pravi techno in ga dobili-več, kot dovolj! Že DJ Schrauff nas je dobesedno »prišraufal« na plesišče, kjer smo resnično uživali ob njegovem in ob nastopu Organona. Pripravila sta odličen teren za glasbeno poslastico izpod prstov Luka Slaterja. Nismo mogli zadihati, BPM-i so bili pravi, basi dovolj udarni, melodije in ritmi so nas očarali in njegov nastop je povsem upravičil njegov sloves. Ko ga je nasledil Ulix, smo pričakovali, da se bo zadeva malce umirila in počasi izpela. Pa smo se zmotili. Zelo! Včasih, v tej poplavi minimala, schranza in še česa, čemur ne moremo reči »pravi techno« po naši definiciji, pozabimo kako je občutiti elektronsko zvrst pod tem imenom, smo bili tokrat opomnjeni. Z Ulixom smo ostali vse dokler kleti niso razsvetlile luči in so nas počasi pregnali ven na dež.
 
Na sosednjem plesišču so elektro poslastice stregli Ocular in starosti slovenske elektronske scene, Bizzy in Dojaja, ki so navdušili elektro zanesenjake in tudi vse ostale. Celotni dogodek je imel kljub temačnosti kraja dogodka zelo svetlo in pozitivno konotacijo ter vsekakor kliče po ponovitvi. Do takrat pa ostaja sladek občutek, ostajajo vsa čudovita občutja, ostaja očaranost in ostaja ljubezen do techna. Točno takega techna, kot je »razbijal« to noč v naši najljubši kleti.
 
Tekst: Barbara 
Foto: Nina G.

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.