House v 4ki

House v 4ki

House v 4ki

Crazy P Soundsystem/ Klub K4
12. 02. 2010             
 
V K4 so se odločili spet malo oživeti house dogodke, katerih ni bilo prav veliko v zadnjem času. Zato so programski vodje odločili, da bodo na predpustni petek v klub povabili Crazy P Soundsystem v sodelovanju s festivalom Garden, ki poteka v poletnih mesecih v Peterčanih na Hrvaškem. 
 
V baru so bili za ogrevanje s plesnimi vložki housea zadolženi JR Greg, Blasch ter Leigh. Obiskovalci so se med rolanjem omenjene trojice v baru ležerno pogovarjali ter hodili na zrak po nikotinske užitke. V tem času je bil glavni prostor kluba še zaprt, saj se je čakalo da se klub še bolj napolni. Ležerno pričakovanje v sproščenem vzdušju se je obrestovalo. Za podporo Crazy P Soundsystemu so bili zadolženi Riba vs. Stoyan ter El Harvo iz Velike Britanije. Plesni house se je stopnjeval, obiskovalci so z nasmeškom na ustih veselo plesali ter uživali v pozitivnih vibracijah, ki so prihajale iz zvočnikov.
 
Na koncu sta za mešalke stopila Crazy P Soundsystem, ki sta ponudila zelo kvaliteten in plesen disco-house, pri katerem je res bilo težko ostati v mirnem stanju. Telo se je kar samo odzivalo na impulze iz okolja in to zelo intenzivno. Pozitivno vzdušje se je še kar naprej nadaljevalo ter nam tudi na momente skušalo pričarati poletno vzdušje. Ob tem  sem se spraševal, kako je to glasbo slišati na odprtem festivalskem prizorišču kje ob morju recimo. Potrebno je še omeniti da Crazy P sicer nastopajo tudi v živo s petčlansko zasedbo, ki verjetno še doda kakšen kamenček k sicer zelo kvalitetnemu mozaiku. Vsi skupaj veljajo za enega najboljših house live bendov ter s tem približajo house tudi poslušalcem, ki se mogoče ne bi nikoli odločili obiskati takšnega elektronskega večera.
 
Crazy P Soundsystem (v ekipi sta bila Jim in Danni) sta pustila zelo prijeten pečat na klubskem house večeru, škoda le da ni bilo toliko obiskovalcev. Verjetno je velika večina počivala za pustno soboto, ki se je zgodila naslednji dan. Crazy P Soundsystem sta svojo pot naslednji dan nadaljevala v Zagreb. Upajmo le, da jih bomo videli pri nas tudi skupaj z živo zasedbo, ter da se bomo tako na lastne oči in ušesa prepričali da gre res za odrsko senzacijo, kakor jih najavljajo. Za štirko pa upamo, da bo spet kmalu na sporedu kakšen kvaliteten house večer ter da mogoče postane to del utečenega programa.
 
Tekst: Vladimir Petkovič     

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.