Avstralski Pink Floyd Show v Gradcu

Australian_Pink_Floyd_Show-MarkoMazej_1

Helmut-List-Halle / Graz
07.02.2010 ob 20:00
vstopnica: 50€
 
 V letošnjem letu se je avstralski tribute-bend The Australian Pink Floyd show odločil za evropsko turnejo, ki se je pričela 27. januarja s koncertom na Poljskem in se bo končala v mesecu maju v Angliji. Obiskali bodo večino evropskih držav, ena izmed izjem pa je Slovenija. Zato smo se nekateri Pink Floyd-fani odpravili na njihov koncert malo čez mejo v Graz in doživeli odličen večer, napolnjen z odlično interpretacijo, light show-om in vzdušjem.
The Australian Pink Floyd show je bend, ki deluje že od leta 1988 in je podprt s strani članov originalne in legendarne zasedbe Pink Floyd, tako rekoč pionirjev psihadeličnega rocka. Bend uporablja tudi določeno originalno opremo, od glasbenih do svetlobnih pripomočkov.
 
Koncertno popotovanje se je pričelo točno ob uri s komadi iz enega »najbogatejših« Pink Floyd albumov, kjer najdemo skladbo Time, Money, Breath in the air ter The great gig in the sky, ki z izjemnim  ženskim vokalom sproži mravljince po telesu.
 
Koncertni list je zasnovan na štiri segmente. Če je bil prvi rahlo psihadeličen poimenovan Breathe, je bil drugi posvečen bolj sanjavemu in poleg The Wall najbolj znanemu albumu Wish you were here. Za tretji in zadnji del pred premorom so se Avstralci posvetili še albumu iz leta 1977 imenovanim Animals.
 
Po dvajset minutnem odmoru je sledil še zadnji četrti sklop Pink Floyd šova, ki je bil tudi najdaljši in je vseboval nekakšen mix komadov iz različnih obdobij. Slišali smo uspešnico Learning to fly, Take it back in seveda Another brick in the wall, pesem, ki jo pozna verjetno tudi večina šoloobvezni otrok. Med navedenim zadnjim setom koncerta smo med animacijo na platnu lahko zasledili tudi niz fotografij iz ranih začetkov benda Pink Floyd, kjer je sodeloval tudi pokojni Syd Barret.
 
Pravega popotovanja čez glasbeno življenje Floydov pa seveda nebi bilo brez enega najčutnejših komadov izpod rok Rogerja Watersa z naslovom Comfortably numb, ki so ga Avstralci zaigrali za bis. Poleg izvrstne glasbene izvedbe koncerta smo lahko poslušalci uživali tudi v kvalitetnih animacijah, ki vsebinsko temeljijo na originalnih, le da so malenkost »poavstraljene« in nikakor ne motijo, temveč dajejo določeno svežino celotnemu šovu.
 
 Za zaključek naj še omenim, da je publika vsebovala predvsem ljudi iz generacij, ki so nedeljski koncert doživljali nostalgično, saj jih je veliko teh že kdaj bilo na koncertu originalnega benda iz Anglije. Za nas mlajše generacije pa je bila vsekakor nepozabna Pink Floyd izkušnja.
 
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.