Apsurdistan

absurdistan

Ljubljana / Channel Zero
30.12.2009
vstopnina 5 €
 
Celo leto pričakovan zadnji party vseh pravih in malo manj pravih trancerjev, ločin trance-a, ki nosita ime po grški črki in pokrajini v Indiji, se je kot vsako leto tudi letos godil v malem prisrčnem klubu Ch0.
 
Že na samem vhodu v klub se je kazalo dobro in že silvestrsko občutje dela leta, ki se je s počasnimi koraki v notranjost kluba še povečevalo. Glasba se je prek uhljev in njen ritem preko bobniča zlivala vedno globlje v ušesnega polža, kjer so se male dlačice, ki zaznavajo že najmanjše spremembe pritiska tekočine, v kateri lebdijo, kar precej naplavale. Zaplesale so v ritmih, ki jih lahko samo spretne mešalske dlani izzovejo iz takšnih in drugačnih objektov okrogle oblike. Sinhrono plavanje dlačic v nekaterih osebkih se je spremenilo v pravo divjanje, ki je dlačice premetavalo sem ter tja po njenih omejenih prostorih znotraj polžev in to je izzvalo njihove lastnike znotraj klubskega prostora, da so ubrali isto noto.
 
Večina, če ne prav vsi lastniki dlačic, imamo tako srečo, da se lahko pohvalimo s prozorno, nekoliko izbočeno plastjo zrkla, ki usmerja žarke svetlobe mimo sive pege na mesto, kjer to svetlobo zaznamo. Novoletna okrasitev kluba se je podala in odlično dopolnjevala izbrano glasbo predsilvestrskega večera in ga delala še bolj prijetnega.
 
V izobilju avdiovizualnih zaznav pa so nas po daljšem časovnem obdobju nekatere udeležence začele motiti zaznave iz samih jeder naših teles, iz naših gibkih ogrodij, na katera so obešena cela telesa. Ta sporočila niso bila v skladu z dobrim prikazom večernih umetnikov in žal niso pustila ostalim delom telesa več hedonizma tisti večer. Tako so dobronamerne duše s težkim srcem vendar z veliko radostjo prepustile plesišče bolj smelim zabavljačem.
 
Tekst: Timl
Foto: Tjaša Janovljak
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.