Nered v dnevni sobi 4ke

Nered v dnevni sobi 4ke

Nered v dnevni sobi 4ke

Klub K4, Ljubljana
27. 11. 2009
 
V petek se je v duhu posebnega večera v štirki zgodil manjši NERED. Ne, ni bilo nobenih neredov, izgredov ali česa podobnega, ampak se tako imenuje pretekli event, ki je vnesel malo spremembe. Mali floor se je spremenil v dnevno sobo, veliki floor pa je bil poleg neverjetnih vizualij v znamenju »elektro hiphop sreča nu disko« momenta.
 
Z »neredom« in posluhom publike sta na velikem flooru opravila Fulgeance in Moulinex. Francosko portugalska naveza nam je postregla z močnim koktejlom prežetega francoskega elektra in inštrumentalnega hiphopa ter konkretnega, zelo udarnega nu diska s strani portugalca.
Fulgeance si je na sveži francoski post hiphop/elektro/house sceni, ki se je razcvetela v zadnjih treh letih, že izboril posebno mesto. Znan je po živih nastopih, kjer noro in divje izkorišča svoje glasbene občutke in jih v zvočni obliki stresa med publiko. V zadnjih letih je izdal kar nekaj toplo sprejetih mojstrovin, nenazadnje pa je nastopil tudi na letošnji ediciji festivala Worldwide.
 
Moulinex pa je portugalski dj in producent, eden izmed pogonov kolektiva, založbe in eventov D.I.S.C.O. Texas iz Lizbone. Preko glasbenih blogov ga je opazil Sebastien Tellier, mu ponudil remix svojega komada Kilometer in to mu je na široko odprlo vrata v svet remix ponudb. Izražal pa se je v rahlo nu raveish/elektro remiksih, ki smo jih tudi na malo trši način bili deležni pretekli petek.
 
Prostor pred šankom je bil tokrat namenjen udobju, v atmosferi dnevne sobe pa sta Mique in Ozo v spremstvu vizualij čarala groovy glasbeno razpoloženje. Nered je minil mirno, s šibkejšim pulzom obiska, vendar v zanimivih glasbenih ritmih. 4ko so po mojem mnenju tokrat obiskali tudi ne-redni gostje, saj je bilo videti več neznanih kot znanih obrazov. Posrečena ideja dnevne sobe nas bo spremila v bodoče dogajanje v klubu K4.
 
Tekst: Miha Štih
 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.