Eric Prydz-drugič in zadnjič

eric_prydz

Eric Prydz, Inbox/Ljubljana, 5. december 2009, Vstopnina: v predprodaji 15 EUR, na dan dogodka 18 EUR, v predprodaji samo za člane kluba CMT 13 EUR, Vzdušje: veseli progressive house december
 
Ustaljena praksa je, da damo DJ-jem drugo priložnost, ker se pač lahko zgodi, da se kdo kdaj pokaže v drugačni luči, kot sicer. Na Pagu nas je Eric Prydz letos poleti pustil hladne in ker je bivši član nam ljube švedske house mafijske ekipe, ki velja za producentskega genija, smo se odločili, da mu prisluhnemo še v drugo, če je že zašel v naše loge.
 
Tokrat nas je v nabiralniku pričakala precejšnja množica iz katere je bilo precej jasno razvidno, da Erica poznajo predvsem po komadu(ali po izzivalnemu videospotu) Call on me, ki ga je katapultiral med zvezde. Slovenca Funkadeliq in Sylvain sta glavni zvezdi pripravila odličen teren, njun suveren izbor house-a, kot se šika, ni bil preveč komercialen, a je vseeno premogel nekaj prepoznavnih elementov, vpletenih v energično in prijetno plesno celoto. Boljšega izhodišča si Prydz aka Pryda skoraj ne bi mogel želeti, a ko je stopil za mešalko, se je zgodila popolnoma identična scena, kot poleti na Pagu. Vzdušje je najprej zavrelo, zaradi navdušenja publike, potem pa počasi zamiralo. Podal se je v svoje temačne vode, četudi je vmes obetavno udaril s kakim prepoznavnim komadom(celo svojim!), ga je vmes zelo na silo prekinil in vpletal nekaj, kar vanj ni sodilo. Prehodi so se vlekli in marsikdaj bili izpeljani zelo neposrečeno. Nivo energije se je gibal brez smisla in namena, mi pa smo se spraševali kako lahko nekdo, ki je ustvaril legendarne Call on me, Proper Education, Pjano, Shadows, Melo itd. tako slabo funkcionira za mešalko. Ob pogledu na dvignjene roke na plesišču smo ugotovili, da se večina najbrž z nami ne strinja in da je verjetno marsikoga Prydz popolnoma navdušil in tudi prav je tako…mi pa smo mu res dali drugo in hkrati zadnjo priložnost.
 
Za Ericom, ki se je poslovil relativno hitro, sta prišla popraviti okus gosta iz Makedonije, Sound Diffusion in spet se je ponovila zgodba s Paga. Takoj po Prydzovem odhodu, se je energija spet vrnila in z njo tudi nasmehi na naših obrazih. Na plesišču je do poznih jutranjih ur ostalo presenetljivo veliko tistih, ki so se razplesali ob deep house poslastici, s katero sta postregla makedonska gosta.
 
V Inboxu so držali obljubo o tem, da bodo odprli še manjše plesišče, če bo veliko obiskovalcev. Tam sta v podobnem stilu, kot na glavnem flooru, »razbijala« Benjamin Begovič in Alex Long, ki sta bila s strani publike odlično sprejeta. Edini očitek je letel na Inbox, da bi lahko na malem plesišču ponudil kaj glasbeno drugačnega.
 
Kljub razočaranju nad Prydzem je bil party odličen! Ostali protagonisti so uspeli biti toliko boljši, da nismo niti malo razočarani nad dogodkom samim. Organizatorji so se tokrat še posebno potrudili za ločen vhod tistih z že kupljenimi vstopnicami, z odprtjem manjšega plesišča ter performansem, kjer smo videli glavne akterje svetovne glasbene scene zadnjih nekaj desetletij, kot npr. Elvis, Madonna, Freddy Mercury, Michael Jackson, Kylie, Marilyn Manson, Britney…edina »minus točka« ostaja WC, kjer se še vedno prepogosto dogaja, da smo ženske primorane čakati v 4 cm visoki vodi, zaradi poplave po tleh…ampak to se oprosti in pozabi, že drugič slabo izpeljan set pa nažalost ne.
 
Tekst: Barbara P. 
Foto: Aljaž Novosel

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.