Barbara, Luis in možje v modrem

BT 10

Barbara Tucker&Lil Luis, Inbox/Ljubljana, 26. december 2009, Vstopnina: v predprodaji 15 EUR, na dan dogodka 18 EUR
  
Fashion TV je znova zasedla Inbox, kar je pomenilo, da bo house obarvan večer v znamenju dolgih nog in lepih obrazov, obljubljali pa so tudi presenečenja. Prvo presenečenje se je zgodilo kmalu po našem prihodu, ko je v klub vkorakala četica možev v modrem. Glede na njihovo opremljenost z neprebojnimi jopiči in podobnim, smo morali biti prav nevarna množica, čeprav je bilo edino potencialno ubijalsko orožje večine obiskovalcev noro dober videz in visoke petke. Policisti so se malce sprehodili po klubu in za nekaj minut povzročili, da je glasba potihnila in so se prižgale luči. Večina »taglavnih« je mrzlično telefonirala, raja pa je zmedeno čakala na naslednje dejanje. Vsem je bilo jasno, da je bila intervencija na tak način popolnoma nepotrebna in neustrezna, saj se neljubih dogodkov tipa »Global in Lipa« ne preprečuje na tak način. Sploh pa »državni organi« tokrat niso bili na pravem naslovu, saj se je Inbox zelo dobro naučil na svojih prejšnjih napakah in organizacija že dolgo teče kot namazana. Na srečo smo neposrečeno intervencijo kmalu pozabili in se je dogodek odvijal po predvidenem programu. Fashion TV je podelila nagrade slovenskim modelom, katerih pa večine sploh nismo videli, saj jih precej ni prišlo osebno prevzeti nagrade. Po besedah povezovalke jim je bilo smučanje višje na prioritetni listi, kot prevzem nagrade za svoje domnevne dosežke.
 
Glede na to, da se je ob istem času prav tako v Ljubljani odvijal zelo odmevni dogodek s Ferryem Corstenom, se je uspela zbrati precej številčna publika. Angel Anx je tako otvoril prijetno zapolnjen klub in oldies goldies obarvan house večer ter je odlično pripravil publiko na nastop izjemne vokalistke Barbare Tucker. Ker smo jo slišali že večkrat, smo vedeli, da za njene nastope velja, da so »kratki ali sladki«. Odpela je svoje zimzelene, kot npr. Beautiful people, Most precious love in uspela predstaviti tudi novo pesem. Minute njenega nastopa so minile prehitro(kot vedno), njen glas je še vedno odličen, še vedno prinaša sporočilo ljubezni, a zelo bi cenili, če bi svojemu prekratkemu repertoarju dodala še kak, morda celo ne njen, komad. Ampak se ne bomo pritoževali. Barbara je izpolnila pričakovanja.
 
Lil Luis je predstavnik t.i. stare šole Chicago house-a, ki ima prav posebno zvočno podobo. Seveda je postregel z oldies goldies zakladnico, a njegovemu nastopu je manjkala kontinuiteta med posameznimi deli, prehodi so bili večkrat izpeljani zelo na silo in nekatere dele je vlekel v nedogled. Mestoma bi mu lahko očitali tudi tehnično površnost. Po evforiji, ki je vladala med Barbarinim nastopom je občutno ohladil publiko in tudi plesišče se je precej spraznilo. Seveda velja omeniti, da je veliko obiskovalcev prišlo zaradi Fashion TV, ne zaradi house glasbe in to je bilo najbolj očitno med njegovim nastopom. DJ Jr. Gregg, ki je noč pripeljal do konca, je nizal hit za hitom in pošteno zadovoljil naše nostalgične potrebe. Očitno je bilo to tisto, kar je publika želela, saj nas je veliko plesalo vse dokler »glavni« niso ob nekaj čez šesto zjutraj potegnili črte pod dogodkom.
 
Za nami je prijetna house noč, ki se je odvila po pričakovanjih, a žal brez velikih presežkov. Četudi je bil house v oldies goldies obliki pristen, žal za publiko tega ne moremo reči in to je pobralo kar nekaj čara večeru, sploh zato, ker smo v Inboxu vajeni nadvse prijetnega vzdušja prav zaradi občutka ljubezni do glasbe. Pozitivna plat vsega skupaj pa je bila, da so prišli na račun ljubitelji lepega, saj se je tokrat na kvadratni meter površine kluba zbrala velika količina lepih ljudi pa še žensk je bilo več, kot ponavadi. Za vsakogar nekaj, torej.
 
Tekst: Annie
 
Foto: Nina G.

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.