Sven Vath v Inboxu

sven_vath

Ljubljana, Klub Inbox
14. november 2009
 
Frankfurtski Cocoon se je odprl. Žanrsko pester, na drevesu modernega »pridušenega« tehna. Ponoven obisk Inboxa po skoraj štirih preteklih letih bo ostal v spominu po »neizkoriščenem potencialu«. Pa vendar, ostarela, a še vedno žareča zvezda partyjanka – Sven Väth, je v večer vstopil z namenom, da razkrije širok spekter »Cocoon« zvoka. Ta se je bohotil kot mešanica tipično melodično mehkobnega »Loco Dice/izma« in »Luciano/vstva«, ni pa manjkalo tudi temačnih vložkov ob zvokih saksofona. Nenavadno, a plesno in poslušljivo, kar je dokazovala tudi razigrana množica na plesišču.
 
Formalnost je zahtevala svoje, tako da sta Ian F in Aneuria z res markantnim prikazom fuzije tech minimal house glasbe malo plesišče (raz)trgala po šivih. Izvedba prvotnega plana, po katerem bi morala nastopiti v glavni areni, bi mnogo bolje sovpadala s Svenovim glasbeno predstavljenim. Starejši so v tem primeru pač imeli prednost, bi nemara lahko rekli.
 
Klub Inbox s svojo prostorsko razporedtvijo vsekakor ima mogočen potencial trendovskega kluba s konceptom. Kar malenkostno zmoti je predvsem pretirana uporaba neonsko akvarijskih luči, neatraktivnost vizualnega dela programa ter pomanjkljiva dekorativnost stropa in sten male sobane v barvah ekspresionističnega sloga. Dobro začrtana pot prestolniškega »clubbing« vzdušja nas je v primeru Inbox sicer odlepila od diskoteke, v bodoče pa bodo »kozmetični« popravki več kot dobrodošli za zadovoljitev širšega estetskega polja.
 
Tekst: Sašo Stojanov
Foto: Aljaž Novosel

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.