Petkov večer z B. R. Stylersi

Petkov večer z B. R. Stylersi

Petkov večer z B. R. Stylersi

Ljubljana / Gala Hala
20. 11. 2009

V petek so dvodelni koncertni dogodek v Gali Hali otvorili Fast Food Orchestra, osemčlanska češka ska zasedba, ki smo jo na Metelkovi že lahko poslušali. Kot lahko izpeljemo iz njihovega imena, gre bolj za evropsko fast food različico ska-ja, a za ogrevanje vzdušja so vseeno uspešno poskrbeli.

Naslednji bend je domačim poslušalcem že dodobra poznan, saj je italijanska elektro dub zasedba B. R. Stylers v letu 2004 prav v Sloveniji izdala svojo debitantsko ploščo, Dub resonance, ki je bila izredno kvalitetno in domiselno zastavljeno delo, ki so ga v naslednjih letih dopolnjevali z mnogimi koncerti, tudi po slovenskih festivalih in klubih.

Od takrat je minilo pet let, B.R. Stylersi pa so medtem nadaljevali s produciranjem svojega lastnega zvoka, ki so ga našli že prvi plati, katerega značilnost je oslanjanje na britansko roots dub tradicijo s ščepcem več elektronike in predvsem glas pevke Michele, ki zapelje stvari v unikatno dimenzijo. Tudi na tokratnem kocertu je do izraza prišel predvsem njen intenziven vokal, a vendar mu je dovolj dobro pariral bas energičnega Paola Baldinija. Odigrali so komade z vseh svojih albumov, a osebno se mi zdi, da največ energije v sebi držijo še vedno pesmi s tiste prve plošče, ki smo jih na koncertu lahko slišali v kar veliki meri, še posebno na koncu.

Da pa koncertu ne bi sledil hladen tuš, je poskrbel dj Jah Free, ki je še dolgo zatem, ko se je Michelin melodičen glas izgubil še v zadnjem odmevu, oskrboval Galo Halo z nizkofrekvenčinimi vibracijami.

M. Ajkula

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.