Porterhouse!

Porter 10

Steve Porter, Inbox/Ljubljana, 10.oktober 2009, Vstopnina: do 24.00 – z letakom 20 €, po 24.00 23 €, vzdušje: Portermania!

Nujno je bilo treba preveriti kako v živo funkcionira nekdo, ki ima lastno podzvrst house glasbe. Steve Porter ni bil v Sloveniji prvič in pred tokratnim nastopom je povedal, da se veseli ponovnega obiska. Označili so ga za ljubljenca slovenskega občinstva-zdaj nam je jasno zakaj…

V deževno sobotno noč nas je prvi popeljal DJ Rusty. Kot warm-up DJ je svojo nalogo opravil več kot odlično, a v bolj progresivnem slogu. Enako je nadaljeval DJ Shark in nekateri so se že zbali, da Porterhouse v programu glavnega protagonista večera tokrat odpade. Na srečo temu ni bilo tako. Odlično razpoloženo publiko je prevzel še bolje razpoloženi Steve Porter. Začel je v stilu, ki so ga narekovali predhodniki, a kaj hitro smo dobili vse radosti Porterhouse-a. Zanimivi prehodi, neverjeten izbor komadov, spogledovanje z Oldies goldies elektroniko, energija in ritmi, ki so samo njegovi. In pogled za mešalno mizo, kjer se je Steve veselo razgibaval z nami in se ves čas seta presneto nalezljivo smehljal. Vmes se je prikradla drobna tehnična težavica, ki pa ga ni vrgla s tira, temveč ga je še bolj zabavala in po nekaj mučnih sekundah in očitnemu vprašajčku nad njegovo glavo, je bil spet v svojem elementu. Pošteno smo se "razmetavali" po plesišču tudi na Eye of the tiger, Gypsy woman, Meet her at the love parade, Needin’ you…marsikdo je pričakoval popolnoma drugačno glasbo in prepričani smo, da ima Porterhouse zdaj nove navdušence. Crazy lemon, ki je zaključil noro noč, je spustil energetski nivo in plesišče se je počasi začelo prazniti. Kar se tiče glasbe sploh ni bilo slabo, a smo izpod prstov "nore limone" slišali tudi že kaj boljšega.

Techno floor je bil ves čas dogodka žal zaskrbljujoče prazen. Lukasov, Sasso vs. Martelli in glavne zvezde Motorcitysoul so tako v glavnem vrteli za nekaj zanesenjakov in osebje, kar je veeeelika žalost,. Vseeno so svoje delo opravili dobro, manjka na plesišču pa se žal ni dalo nadomestiti na noben drugi način.

Spet čudovita noč v Inboxu in resnično se pojavi vprašanje kje tiči razlog slabšega obiska eventov takega kova, ko pa pride na ime, ki ima vsaj kanček prepoznavnosti(npr. Chris Willis, the voice of David Guetta) toliko obiskovalcev? Tokrat je bilo veliko plesišče dovolj zapolnjeno, a je bila situacija na techno flooru naravnost zastrašujoča. Nekateri pravijo, da je kriva cena vstopnine, neugoden čas in še kaj, mi pa samo upamo, da se ekipa Inboxa ne bo prehitro ustrašila in se bomo še vnaprej z veseljem udeležili podobnih dogodkov.

 

Tekst: Barbara P.

Foto: Nina

 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.