Flamenco puro v Klubu Cankarjevega doma

Flamenco_211009_04

Ljubljana / Cankarjev dom
21.10.2009
Vstopnina: od 12 do 32 €

Zatemnjene šipe, medel pogled na Ljubljano, zatemnjen prostor, romantična osvetljava miz s svečami in kozarci za vino kot »se šika«. Dobrodošli v Klubu Cankarjevega doma!

Predzadnji napovedan koncert v sklopu Mednarodnega festivala flamenka SIFF, dejansko pa zadnji realiziran, saj je bil koncert napovedan v GH Unionu odpovedan, je bila skromna zasedba iz Španije. A skromna le po kvantiteti mož, nikakor pa ne v kvaliteti. Iz zibelke flamenka Granade sta prišla »le« pevec in kitarist, ki sta nam v debeli uri prebudila notranjega duha. Skoraj dobesedno. Kitarist je brenkal po strunah energično, občasno celo sunkovito, kot se za flamenko spodobi, pevec pa je s svojim, nekateri bi rekli »botrovskim« glasom, povsem našpičil naša ušesa. Izjemna glasba je izzvala kar dva bisa.

Kdor je morda pod pojmom »tradicionalni flamenko« pričakoval tudi plesalko, se je uštel. Pevec in kitarist sta tista osnovna in prva zasedba pri flamenku.
Prijetno atmosfero je malce pokvarilo dejstvo, da nikakor ne postrežejo s kozarcem »navadne« vode, saj je, po besedah natakarja, nimajo. Ob tem smo se vprašali, kako si reveži operejo roke. S točenim pivom ali si drug drugemu zlivajo ustekleničeno vodo?

Tekst: Tjaša Janovljak
Foto. Uroš Škrjanc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.