Pravljica s Hernanom in Glennom

HernanCattaneo (1)

Hernan Cattaneo in Glenn Morrison, Inbox/Ljubljana
12.september 2009, Vstopnina: v predprodaji 18 EUR, na vhodu do 23h s flyerjem 20 EUR po 23h brez flyerja 23 EUR
 
Po letošnjem dopustniškem mrtvilu je InBox že pošteno zakorakal v novo sezono in nam pomagal preboleti muke ob slovesu od poletja. Zabave s Hernanom Cattaneom smo se veselili iz večih razlogov, predvsem pa nas je pritegnilo to, da je njegova glasba tako zelo drugačna in posebna, da smo želeli preveriti ali tako deluje tudi v živo.
 
V InBoxu se je tokrat zbralo manj elektronskih zanesenjakov, kot bi si dogodek te vrste zaslužil. Na srečo to ni imelo prav nobenega vpliva na samo vzdušje in kakovost dogodka. Slovenska DJ-ja Kathy Cat in Eddie F. sta solidno opravila uvod v pravljični večer. Ko je za mešalko zasijal nasmeh odločno razpoloženega Glenna Morrisona, ki je celo praznoval rojstni dan, smo bili že popolnoma začarani. Pravljični ritmi, s pravljičnimi melodijami so nas popeljali nekam drugam…nekam daleč stran v pravljični svet še bolj pravljične glasbe. "Dečko s prečko" nas je očaral s svojo energijo, glasbenim izborom in ja, priznamo, tudi s prisrčnim nasmeškom.
 
Pregovorno resni Argentinec, Hernan Cattaneo, nas je prevzel vse mehke in ni čudno, da smo mu jedli iz roke. Njegova nežna, a obenem izrazita ritmika in melodika, s subtilnimi prehodi nas je prikovala na plesišče. Nismo vedeli kaj lahko pričakujemo v vsakem naslednjem poglavju pravljice, jasno je bilo le, da ne želimo, da se konča. Ni nas bilo veliko, a vseeno smo dihali kot eno v pravljičnem glasbenem užitku. Očitno je Hernan to začutil, saj je pošteno raztegnil svoj nastop, Glennu Morrisonu pa so organizatorji izpolnili rojstnodnevno željo in ga postavili za mešalko ob Hernana. Vse, kar lahko rečemo je(spet):čista pravljica!
 
Prav posebna pika na i so bili performerji. Vsi, od plesalk pa do tistih, ki so vrteli glowsticke ter skrbeli za vizualizacijo, so pripomogli še k lepši podobi sobotne progresivne pravljice, ki se je zaključila krepko čez sedmo uro zjutraj, ko se je Hernanu že pošteno mudilo na letalo. 
 
Vsi prisotni, čeprav nas ni bilo veliko, ne bomo tako kmalu pozabili pravljice s Hernanom in Glennom, zato upamo na reprizo.
 
Tekst: Barbara P.
Foto: Aljaž Novosel 
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.