Blank & Jones

Blank&Jones 10

Blank&Jones, Inbox/Ljubljana, 19.september 2009, Vstopnina: do 23h s flyerjem 13 EUR, po 23h 17 EUR, vzdušje: Eureka trance !
 
 
Nemški trance duo Blank&Jones že ima svoj prostor v zgodovini elektronske glasbe. Gospoda pravita, da je vsak njun set popolnoma drugačen in da vedno ponudita nekaj novega. To smo uspeli preveriti na lastna ušesa, saj sta se Piet Blank in Jaspa Jones tokrat ustavila tudi v ljubljanskem nabiralniku in dostavila pošiljko prvovrstne trance odličnosti.
 
Ni znano ali je tokratnemu slabšemu obisku resnično botroval poraz Slovenije v košarki, kot se govori v kuloarjih ali pa je potrebno kriviti kaj drugega. Treba pa je povedati, da tokrat morda ni bilo takšne kvantitete obiskovalcev, lahko pa govorimo o njihovi kvaliteti. Tisti, ki smo bili tam, smo vedeli po kaj smo prišli in velika večina je to tudi dobila.
 
DJ Crocy, ki je otvoril večer, je žal nastopal zelo maloštevilnemu poslušalstvu, a je le-to zelo uživalo. Ko je »komando« prevzel DJ Rawkee je v InBoxu zevajoča praznina počasi izginjala, uživali pa smo lahko ob konkretnem ogrevanju z domiselnimi glasbenimi preobrati in vložki. Zvezdi večera sta nastopili, ko je bilo »plesalstvo« nanju temeljito pripravljeno. Če je prej kogarkoli obdajal dvom, da bo njunemu setu manjkalo dinamike in energije, sta te dvome takoj razblinila. Servirala sta nam dobršno mero obojega in dodala nekaj prepoznavnih hitov in »pjevalic« ter vse skupaj zapakirala v izjemno poslušljiv »drive«. Publika je bila navdušena in tudi onadva nista skrivala dobrega razpoloženja. Morda je bil kdo presenečen nad večjo komercialnostjo slišanega, vendar smo od niju vsi pričakovali kakšno »zimzeleno« in vedno sta uspela najti pravo mero.
 
Presenečenje večera je pripravil DJ Elyksir, ki je s svojo pozitivno naravnanostjo, glasbeno raznolikostjo in izjemnim koketiranjem s publiko požel skandiranje krajšave njegovega imena. Ob vsakem vzklikanju: «Ely, Ely, Ely!!!« sem pomislila na to, da se vsi kritiki, ki neprestano nergajo, da v Sloveniji ni dobre glasbe, dobrih izvajalcev in dobrih DJ-jev, pošteno motijo.
 
Prijetna noč, v odlični družbi, se je kot vedno, zaključila prekmalu pa čeprav je bilo to ob prvi jutranji zori. Z glasbenega vidika smo bili spet več kot zadovoljeni, prav tako pa pohvale Inboxu, ki še vedno trudi in poskrbi za malenkosti kot so koši in pobiranje smeti na parkirišču, čisti WC-ji in (vsaj po naših izkušnjah) prijazni varnostniki.
Tekst: Barbara P.
Foto: Nina
 
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.