Sonica Reloaded

trens_italija001

Sonica Reloaded 2009
31. 7. – 3. 8.
Monte Gelato, Italija

Festival Sonica Reloaded 2009, ki je trajal (do vrha) polnih 4 dni, je resnično zadovoljil vsa pričakovanja in glasbene potrebe. Od psy-trancea do elektra, od elektro reggae do kakšnih trših tech-trance setov si je lahko ljublitelj elektronske glasbe zapomnil vrsto vrhunskih DJ performansov. Od začetka do konca festivala so si odlična imena neprekinjeno sledila, čista zmaga pa je bila noč z nedelje do ponedeljka zvečer, kar je bil tudi vrhunec festivala, saj so si top DJ-i kar podajali roke. Line-up je bil dolg, na prvi pogled malo čudasko razporejen, kar se je na koncu izkazalo za vrhunsko intenziven. Kdo bi si mislil, da se začne dan z Etniko ob 4h zjutraj, da bodo GMS ob 8h docela preplavili univerzum in da bo kdo premogel še kanček energije ob Tristanu ob 9h zvečer… vsekakor pa se ob obilici zabave plesoča množica niti na večer ni hotela ustaviti, zato so se DJ-i pojavljali v impro vrstnem redu še naprej…
 
Organizacijsko je bilo za festival zelo solidno poskrbljeno. Ogromen in slikovit kamping s ‘premalo’ sence, ki je tudi sicer ni nikoli dovolj, z urejenimi sanitarijami in tuši, pitne vode na pretek, številni štanti raznovrstnih ekscentričnih tekstilij, eksotičnih plesnih rekvizitov, pip in indijanske šare. Tako je bil fetival prava paša za oči kar se tiče raznolikosti ljudi, scene, festivalske ponudbe in okolja, v katerem se je festival dogajal.
 
Precej visoke temperature (>35) je omilila kopica senčnih chai zatočišč, hladna pijača, reka, tolmuni in slapovi in potujoča cisterna hladne vode, ki je tuširala vse okoli sebe.
 
Naš vtis je bil, da je festival definitivno vreden obiska, tako zaradi kvalitetne glasbene ponudbe kot zaradi vsestransko zanimivega 4-dnevnega eventa, ki je hkrati stičišče kultur, ljudi in narave.

tekst: Špela Stražišar
foto: Uroš Cerk

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.