Papaya dogaja!!!

Green beat 10

Tuborg Green Beat Festival 2009, Zrće, Novalja / Hrvaška, 12-15. avgust 2009
 
 
Na »hravški Ibizi« letos resnično dogaja. Po Papaya Day & Night festivalu, ki ga je za vas obiskal tudi Rockonnet, smo se tokrat odpravili na Tuborg Green Beat festival. Enak kraj zločina, enako dober program in popolnoma enako odličen festival kot celota.
 
Že prvo noč je »udarila« Swedish House Mafia. Za to, kar so naredili Axwell, Steve Angello in Sebastian Ingrosso, sploh ni besed. Njihov nastop je bil vsekakor vrhunec festivala…kaj festivala! Vrhunec leta! Že vsak zase so milo rečeno odlični, skupaj pa ima mafia prav poseben čar in naboj. Energija, ki ji ni para! Ko se je ob sončnem vzhodu nad Papayo zaslišala Watch the sunrise ter ko je Ingrosso najprej obotavljajoče, nato pa nadvse pogumno izvedel pravi rockerski »stagedive«, smo vedeli, da bolje ne more biti in da je festival že s prvo nočjo(tokrat se je odvijal samo ponoči) močno presegel vsa pričakovanja. Švedska house mafia pač vsak svoj »zločin« opravi kot je treba. Z veseljem bomo njihove žrtve tudi v prihodnosti.
 
Eric Prydz je tokrat soliral v drugi noči festivala in to upravičeno, saj je njegov stil čisto nekaj drugega, kot stil švedske house mafije, kamor uradno spada. Vsi, ki so pričakovali karkoli v stilu domala zimzelenega »Call on me«, so bili verjetno razočarani, saj je njegov glasben repertoar veliko trši, temačnejši, manj vokalen in bolj progresiven od tistega, kar smo slišali prvo noč in kar pritiče švedskim house mafijašem. Vseeno ima dovolj zvestih navdušencev, ki so bili z njegovim nastopom zadovoljni in zadovoljeni.
 
Tretji dan je zelo solidno začel Dirty South. Noč, ki jo je zaznamoval Mark Knight, je bil nekaj podobnega kot noč poprej, ampak tako ali tako nismo pričakovali nič drugega. Oboževalci so bili vsekakor navdušeni nad slišanim in tudi vsesplošno vzdušje je ostalo pozitivno. Ostali pa smo se malce bolj razgibali nad ritmi, ki sta jih postregla Miss Lala & Rasta Radman, stalnici tokratnega festivala. Parček se je nad mešalko izživljal na nam zelo ljub način in vsak njun nastop se nam je zdel prekratek.
 
Pete Tong je zaključil festival v slogu. Skoraj ni navdušenca nad elektronsko glasbo, ki ne bi prepoznal njegovega glasu ali vsaj enkrat slišal oddaje Essential mix na Radiu 1. V vlogi DJ-ja se je izkazal za solidnega, saj je nekatere komade vlekel odločno predolgo in se je dodobra ogrel komaj po eni uri vrtenja. Vseeno smo uživali in bi mu vsekakor dali še eno priložnost.
 
Festival lahko označimo za štiri noči čistih sanj. Papaya je krasen klub s super osebjem, urejenim sistemom in dostopnimi cenami, ki je uspel popraviti grenak priokus hrvaških klubov zaradi prigod iz Byblosa v Poreču. Vsako jutro nam je bilo kar žal, ko je ura odbila šesto zjutraj in je glasba iz zvočnikov popolnoma potihnila ter je napočil čas, da zapustimo prizorišče Tuborg Green Beat festivala, ki ima neverjeten okus po še. Papaya dogaja-do jaja, kot bi rekli naši sosedi in gostitelji, zato nasvidenje naslednje leto!
Tekst: Barbara P.
Foto: Nina, Sonja, Mundika
 
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.