Ignite v Laškem

Ignite v Laškem

Ignite v Laškem

Ignite, Debeli Precjednik, Superbutt, Slovinjen
Laško / Šmocl – open air
30. julij 2009 ob 20h
Vstopnina: na dan koncerta 18 EUR
Ignite v Laškem
Prejšnji četrtek so nam v Laškem The Music Works, Skalar in ekipa iz Šmocla postregli ponovno z enim odličnim koncertom, kljub temu, da smo se morali odpraviti v Laško. Po slabem letu so ponovno slovenski oder zasedli kalifornijski hardcoraši Ignite, katere smo si ogledali nazadnje v jeseni v Ljubljani. Tokrat so si oder delili z hrvaškimi zastavonošami Debeli Precjednik, madžarskimi težkometalci Superbutt ter celjskimi Slovinjen.
Kot prvi so oder občinskega dvorišča v Laškem zasedli celjski punkerji Slovinjen, kateri napovedujejo svoj prvi demo release v kratkem. Sledili so pravtaki povabljeni madžarski metalci Superbutt. Debeli Precjednik aka. Fat Prezident pa so oder zasedli kot tretji in ponovno navdušili. Tokrat kot peterica, saj je basist Koca prepustil basiranje novemu članu Igorju Kovačeviću ter se posvetil le vokalu. Moram priznati, da mi je na trenutke band morda celo bolj všečen v takšni postavi, saj se Koca še bolj prepusti publiki kot se je doslej. Punk rock prvaki iz Hrvaške že pridno delajo na novem albumu, vendar publiki še vedno predstavljajo zadnji album Through The Eyes Of Innocent.Mala Vida, Lajavo Pseto, Marionette, Thank You, Waste of My Time…. in še nekaj starih hitov je v dobre pole ure enostavno izpuhtelo prehitro, zato navijam za kak solo koncert Debelih pri nas. Morda z novim albumom?
Ignite – ameriški hardcore punk rockeraši so tokrat v Sloveniji nastopili že tretje leto zapored, vendar tudi tokrat niso razočarali. Bili smo priča enemu izmed koncertov, ki ni bil v sklopu poletne turneje. Leta 2006 so izdali fenomenalen album Our Darkest Days, s katerim so dokazali, da niso band, ki se po domače »šlepajo« na slavi v poznih devetdesetih. Ignite so band, ki svojimi življenskimi, družbeno političnimi besedili ljudem sežejo v dno duše in jih v eni koncertni uri ponesejo v njihov svet. Tudi tokrat so nam postregli s hiti še vedno aktualnega albuma kot so Bleeding, My judgment day, Fear is our Tradition itd.ter z nekaj starimi uspešnicami kot je npr. A Place Called Home. Tudi tokrat pa niso izpustili precej fenomenalno izpeljanega coverja irski rokerjev U2 – Sunday Bloody Sunday.
Ponovno se je zgodil zelo zelo dober koncert, zelo zelo odličnih skupin, morda obisk sam ni bil nad pričakovanim in tudi publika ni bila preveč zainteresirana, vendar so se Ignite ponovno izkazali, da so prav pri vrhu v svojem žanru in da s svojimi pesmimi navdušijo kjerkoli, pa naj bo to na Madžarskem ali domačem O.C.-ju ali pa kar v Laškem.
Monika Klinar

Povezani članki:

Značke: