Urban Festival- Be yourself, Be free

Yarah Bravo

Yarah Bravo

Urban Festival, Križanke/ Ljubljana
27. junij 2009,
Vstopnina: predprodaja 17/ 18,50 €, na dan festivala 23 €
 
V soboto se je v ljubljanskih Križankah zgodil prvi Urban Festival, ki je z raznoliko zasedbo glasbenikov obljubljal veliko dobre glasbe. Ponagajalo je le vreme, saj so organizatorji nastopajoče na Fusion odru, ki so bili načrtovani v predverju Križank, prestavili v klub Sub Sub.
 
Najbrž je spremenljivo vreme vplivalo tudi na to, da so bile Križanke na začetku precej prazne. To se je kmalu spremenilo in ko je padla tema, je bila situacija že precej boljša. Festival je otvoril slovenski indie rock band Non, za katerim je nastopila nadarjena mlada pevka Yarah Bravo in nam  z vodko v eni roki in mikrofonom v drugi skupaj z dj-ko Sarah prikazala odlično mešanico hip hop-a in soul-a. Punca je kljub maloštevilnim poslušalcev na odru res dala vse od sebe in s svojo energijo ter odlično komunikacijo s publiko pokazala, da zna narediti dober žur. Manjkala je samo publika. Eksplozija energije? Definitivno! Bravo, Yarah! Bravo!
 
Ob nastopu bošnjaške skupine Dubioza Kolektiv so bile Križanke že precej bolj polne, kar je pripomoglo tudi k precej boljšemu vzdušju. Fantje so publiko dvignili na noge z energičnim nastopom in udarno kombinacijo hip hop-a, reggae-a ,rock-a in dub-a.
 
Naslednji nastopajoči Kosheen so me malo razočarali predvsem zaradi prekratkega in premalo dinamičnega nastopa. Mislim, da bi skupina, kot je Kosheen lahko na na odru pokazala precej več. Kljub temu je angleški trojec s kombinacijo vokala Siam Evans in dobre elektronske glasbe precej navdušil publiko v zdaj že precej polnih Križankah in pripeljal vzdušje bližje vrhuncu. Are you hungry for a little more? Yes, of course we are!
 
Vzdušje je do vrhunca z svojo odlično kombinacijo etno in eletronske glasbe pripeljal legendarni makedonski skladatelj in producent Kiril Džajkovski s svojo skupino glasbenikov. To je bilo resnično neprecenljivo glasbeno doživetje, ki te nikakor ne pusti ravnodušnega in ti na trenutke tudi naježi dlako. Publika vključno z mano je bila navdušena – wow!
 
Po odličnem zaključku v Križankah se je dogajanje prestavilo v klub Sub Sub, kjer se je z novim albumom Kobayagi najprej predstavila srbska naveza Mistake Mistake. Skupina je s svojo unikatno glasbeno mešanico in odličnim vokalom pevke Elene Lange poskrbela za intenzivno plesno razgibavanje publike.
 
Zabavo so zaklljučili DJ Borka, Radio Nula Soundsystem in Zlatko, ki pa od takrat že precej maloštevilne publike na plesišču niso dobili pravega odziva. Ostali so rajši klepetali v kadilnici, ob šanku ali pa utrujeni šli domov. Noč je bila naporna. Ampak bilo je vredno.
 
Tekst: Gregor Koprivnikar
Foto: Živa Lovšin

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.