Tereza Kesovija – Tereza A L’Olympia DVD

Tereza Kesovija  – Tereza A L'Olympia DVD

Tereza Kesovija – Tereza A L’Olympia DVD

Dallas, 2009

Tereza Kesovija danes zagotovo sodi med ikone bivše – jugoslovanske zabavne glasbene scene in ji poleg Oliverja Dragojevića, Zdravka Čolića in še koga, danes uspeva polniti tudi velike, znane in prestižne svetovne koncertne dvorane. Ena izmed takoj je pariška L’Olympie, kjer je Tereza Kesovia leta 2007 nastopila že četrtič. Odmevnemu koncertu je sledil tudi album, na katerem so tako v živo predstavljene največje uspešnice Tereze Kesovije, sedaj pa je koncert na voljo še v DVD formatu Tereza A L’Olympia in vsebuje skladbe, ki jih je Tereza odpela v Parizu, v dvorani svetovnega slovesa.

Poleg zvoka pa nam DVD Tereza A L’Olympia prinaša tudi vizualni del nastopa. Gostovanje Tereze Kesovije v eni od najprestižnejših koncertnih dvoran na svetu je potrdilo njen glasbeni status na Hrvaškem, v Sloveniji, Franciji in širše. Na albumu (CD in DVD) se nahajajo danes že legendarne in skoraj ponarodele skladbe, kot so Prijatelji stari gdje ste, ki jo je Tereza odpela v kombinaciji hrvaškega in francoskega jezika, Nono, dobri moj nono, Sunčane fontane, Moja posljednja i prva ljubavi, kot tudi skladbe z zadnjega studijskega albuma Zaustavi vrijeme ter nekaj francoskih skladb (La chanson de Lara iz filma Doktor Živago) in druge.

DVD Tereza A L’Olympia Terze Kesovie bo zagotovo navdušil vse jugonostalgike, ki so v bivši državi pustili svojo mladost in se bodo ob njem zagotovo spomnili na kakšno prijetno izkušnjo iz mladosti.

Iztok Rodež

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.