Slipknot- metal spektakel v Zagrebu

slipknot3

Mala dvorana Dom sportova, Zagreb/Hrvaška
16. junij 2009
 
V torek smo se podali v Zagreb, da si ogledamo trenutno enega najupešnejših in najbolj utrganih metal bandov-Slipknot. Kot predskupini sta nastopili skupini Killswitch Engage in srbska Hetera.
 
Slipknot je skupina devetih odštekancev oblečenih v kombinezone in maske, ki neutrudno »razgrajajo« po metal sceni zadnjih 14 let. Po prejšnjih štirih albumih sedaj na turneji predstavljajo svoj zadnji izdelek, album All hope is gone. Band, katerega ime je neznano le redkim, slovi po svojem utrganem showu. Skakanje med publiko, razbijanje po sodih, plezanje po bobnih, vrteči se bobni, grozne maske, bruhanje v maske in še mnogo drugih stvari jih naredi res unikatne in neponovljive.
 
Tudi tokrat, v Zagrebu, jim je uspelo ustvariti show brez primere. Z več kot uro in pol dolgim repertoarjem in vsemi vragolijami so občistvo spravili do ekstaze. Mosh pit, skandiranje, obupano dretje oboževalk, krvavi nosovi in razbite glave so bile samo nekatere posledice žganja njihovih komadov. Odigrali so večino hitov z vseh štirih uradnih albumov. En za drugim so si sledili Sic, Wait and Bleed, Eyeless, Left Behind, People=Shit, Duality, Dead Memories, Psychosocial…Nastop so kot ponavadi končali z Spit It Out. Ta komad zaigrajo do polovice nato pa ga prekinejo, pevec Corey nagovori občinstvo (po njegovem Maggots=črvi). Sledi njihov slaven »lik«, ko celotna dvorana počepne in se nato na pevčev znak začne razmetavati ob nadaljevanju komada. In ne, to ni trik od Siddharte temveč od Slipknot!!!
 
Koncert je, glede na velikost dvorane in število obiskovalcev presegel pričakovanja. Povsem navdušeni člani banda so podlegli fanom in dali vse od sebe. Ustvarili so res peklensko vzdušje. Glede na to da je koncert bil v dvorani, ki je bistveno manjša od ljubljanskega Tivolija, bi bilo lepo, če bi jih kdaj v prihodnosti videli tudi v Ljubljani. Dokazali so namreč, da kljub svojim letom še niso za staro šaro, kvečjemu obratno. Še vedno lahko postavljajo nove in nove trende ter držijo kvaliteto glasbe, kar uspe le redko kateri metal skupini.
 
Tekst: Aljaž Novosel
Foto: Žiga Lovšin
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.