Vlak Zion prisopihal med nas!

Ljubljana/ Channel Zero
29. april 2009
Vstopnina: 10/ 12 €
 
Pa smo le dočakali težko pričakovani vlak, pripeljal se je v sredo in se za dve uri parkiral v Channel Zero. Zion Train na metelkovskih odrih niso več novost, saj so kot skupina tokrat nastopali že tretjič. Neil Perch, ustanovitelj in vodja, ki se je pohvalil tudi s tekočo španščino, je pred koncertom povedal, da se le-tega veseli, saj je slovenska publika odzivna.
 
In res je bila. Poln Channel zero je toplo sprejel DubDadda, Dave Hake-a, Bigga in že omenjenega dolgolasega Neil Perch-a, ki so koncert peljali po podobni poti, kot nazadnje v Gali hali. Začeli so z bolj ‘back to roots’ stilom, ki ga pionirji elektro duba obvladajo. Trobenta in pozavna sta vseskozi dodajali piko na i že tako izbrani glasbi, za komunikacijo in vokalno spremljavo je skrbel zgovorni MC Dubdadda. V sklepnem delu so dub zvok nadgradili s pravimi trenserskimi ritmi, ravno tako, kot nam je najbolj všeč. Že tako živahen koncert se je zaključil pravzaprav pompozno in želeli bi si, da bi koncert še nadaljevali, če le ne bi v dvoranici že zmanjkovalo zraka.
 
Po sredinem nastopu so se Zion Train odpravili v sosednjo Hrvaško, nato pa nadaljujejo turnejo po Evropi. Kljub napovedanemu, da se v Slovenijo vrnejo že konec maja v Celje, kjer naj bi nastopili skupaj z Macka B, naj sporočim, da temu ni tako. Žal.
 
Tekst: Tjaša Janovljak
Foto: Jorge Orozco Jiménez

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.