Radič – Zgodba zase

Radič - Zgodba zase

Radič – Zgodba zase

2009, Street 13
 
Radič že nekaj let ustvarja pod okriljem kolektiva Dravle records, pred kratkim pa je izšel njegov prvi album Zgodba zase. Teme, ki se jih loteva na albumu so predvidljive, nekatere pa za reperski prvenec skorajda nujne – recimo predstavitev kdo in od kod si. Radič riprizenta Dravlje, v dinamičnem uvodu pa poslušalcu oriše svojo življenjsko pot, sestavljeno iz drog in nasilja, ne pozabi pa omeniti tudi stvari, ki ga je spravila na pravo pot – ustvarjanje glasbe.
 
Zgodba zase je svež hip-hoperski album, ki ga odlikujejo razgibana in mestoma sočna besedila, poskočni beati, pritegne pa predvsem avtorjeva pristnost ter iskrenost. Radič je najzanimivejši v bolj introspektivnih komadih, kjer razčiščuje s svojo preteklostjo in se poskuša znajti v sedanjosti, ter v komadih, kjer pripoveduje razne zgodbe (npr. v Kjes Musa, ki se posluša kot pismo prijatelju, ki odslužuje zaporno kazen), manj zanimiv pa, ko trosi predvidljive življenjske modrosti, ki smo jih od naših reperjev že prevečkrat slišali.
 
A pod črto se Zgodba zase sprovede v plus, saj je Radič med istimi še vedno dovolj drugačen. Vsem fenom (slovenskega) hip-hopa pa priporočam, da si ime Dravle records dobro zapomnijo, saj so se mladci resno lotili zadeve in bodo v prihodnosti verjetno pravi naslov za razgibano, z urbanim betonom navdahnjeno glasbo.
 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.