Big foot mama zadela v srce

BigFootMama_140509_01

Ljubljana / Križanke
14.maj.2009
Vstopnina: 23 evrov

Minuli četrtkov večer je bil razerviran za dozo pristnega domačega rock and rolla. Big foot mama se je ponovno vrnila v Križanke in jih tudi razprodala. Kljub temu, da se jim na odru pridružili kar štirje glasbeni gostje (Neisha, Perpetuum Jazzile, Ansambel Lojzeta Slaka, Slaviša Stojanović), ljubljanski rockerji, razen anambla Lojzeta Slaka, niso nobenega pustili v ospredje, nobenemu niso pustili, da bi zasenčil njihov večer in tako je bilo tudi prav, saj je večina poslušalcev prišla poslušat njihove nove in stare uspešnice. Največ radovednosti je vzbujalo sodelovanje z zborom Perpetuum Jazzile (PJ), ki pa so v veliko pesmih predstavljali zgolj spremljevalno zvočno kuliso. Zanimivo je izzvenela skladba Fenomen, ki so ji dodali še bolj temačen prizvok. Veliko bolj se je posrečila predelava skladbe Nekaj sladkega, ki so jo Big footi izvedli skupaj s PJ in Neisho, ki je prispevala za Big foote netipičen klavirski uvod. Enega izmed vrhuncev koncerta pa je predstavljal anasambel Lojzeta Slaka, s skladbo Nekaj sladkega in vsem dobro poznano Pomlad, ki so jo izvedli skupaj z gostitelji.
Tako kot so se prepletale stare in nove uspešnice (od Sam prijatla, Nisem več s tabo, Nov dan, Vrn se k men…), so se prepletale tudi generacije poslušalcev. Od najstnic s popisanimi ličnicami do mam in očetov z majhnimi otroci. Govorila je glasba in mnogi so skozi skladbe podoživljali svojo mladost, obujali spomine na ljudi, dogodke. Odkar je zasedba Big foota mama izdala skladbo Led s severa, je ta nepogrešljiv del njihovega programa, običajno nekje na koncu. Tokrat so z njo pričeli »bis,« ki je zajel še skladbe Črn tulipan, Važn da zadane, končali pa so s skladbo Rola, s katero se je tudi publiki dokončno odrolalo in je glasno prepevala z glasbeniki na odru.
Če bi hoteli biti dlakocepski, bi lahko nekoliko nergali, da se je PJ premalo slišalo, da tudi vokali in backvokali niso bili vedno čisti in točni, ampak tokrat je bilo v ospredju rock and roll in vzdušje, ki je bilo nedvomno pozitivno in kot pravijo Big footi v eni svojih pesmi, se je v v srcih čutila svoboda in v zraku razvrat.

Tekst: Katarina Trstenjak
Foto: Uroš Škrjanc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.