Zadnji opomnik: danes finale RSQ YounGunZ Toura

Zadnji opomnik: danes finale RSQ YounGunZ Toura

Zadnji opomnik: danes finale RSQ YounGunZ Toura

Po navdušujočih petih predizborih v Škofji Loki, Murski Soboti, Postojni, Brežicah in Mariboru je vse pripravljeno za finalno hrumenje feršterkerije. Izbor izbrancev izbranih na izborih – kolaž anonimnih in atraktivnih bendov, se bo predstavil na finalu RSQ YounGunZ Tour. Koncert, s katerim se arhivirajo generacije pohajkovalcev po domačih klubskih odrih, bodo dodatno začinile nagrade, tudi s strani publike. Video predstavitve in glasbo finalistov si lahko, še preden brezplačno dobite vaš izvod kompilacije na koncertu, preverite na www.youngunztour.com.

Finalni večer, tokrat znova na najprimernejši lokaciji Gale hale, napoveduje pestro selekcijo; otvoril bo istrski trio The Cowmonkeys z mineštro rock žanrov, v čustvene globine bodo vodili maratonci Grimmski, inovativni pristop do reciklaže grunge zapuščine bo v domeni Flyspoon, neobičajno zmes elektronskih in rockerskih prijemov pričakujemo s strani karlovške zasedbe KOH in za finale še zagrebški stoner-rock kvartet na začetku evropske turneje Cojones. Vzburljiva pokušina novih klubskih upov!

16.4.2009, Ljubljana / Gala hala

21.00 – vrata
21.30 – The Cowmonkeys
22.15 – Grimmski
23.00 – Flyspoon
23.45 – KOH
00.30 – Cojones

COWMONKEYS
Ena krava in dve opici
»My brother the cow,« je bil nadimek, ki ga je zaradi albuma Mudhoney začel uporabljati bobnar Roberto za kitarista in pevca Daniela s katerim sta v zadnjih desetih letih preigrala kar nekaj komadov v različnih postavah. Pred štirimi leti sta končno ugotovila, da je pravi basist za njiju blizu živeči Hrsta, ki je z Robertom ustvaril pravo opičjo ritem sekcijo in ime je bilo na dlani še pred Arctic Monkeys: The CowMonkeys. Njihova grunge in rock rada zavijeta v različne vode, ki so ponavadi najbližje tistemu punk občutku in kako ne bi bila, ko pa je Roberto bobnar prave punk zasedbe Tito’s Bojs, s Hrsto pa se urita tudi v punk rock triu John Dear. Krava in opice so v resnici delavec v tovarni sladoleda na minus dvajset stopinj, novopečeni učitelj avdioinženiringa in pa študent zgodovine, ki skupaj ustvarjajo pravi ponoreli šus s težkimi rifi, hitrimi prehodi in ljubeznijo do rock ‘n’ rolla!
www.youngunztour.com/bendi/yg6/the-cowmonkeys
www.myspace.com/thecowmonkeys

GRIMMSKI
Lanskoletno odkritje
Dva anglista, študent fizike in očitni ekonomist združeni v bendu? Seveda in to v bendu, ki je rednim bralcem RSQ-ja že dodobra poznan. Ne le, da smo jim lani posvetili naslovnico in jih buljili na Klubskem maratonu radia Študent. Za konec smo njihovo ploščo Random Saviour uvrstili med deset slovenskih albumov, ki jih lani niste smeli preslišati. Temačna elektronika, ki se spogleduje s starejše datiranim rockom in žametni glas pevca Žargija so nas pač presenetili tako na ploščku kot tudi v živo. Povrhu vsega pa so fantje še precej mladi in občasno oboroženi še z dvema pevkama, ki poživita njihov odrski nastop. Aprila, po izidu njihovega prvenca na njihovi internetni strani so bili dvajset evrov v minusu, po vseh uspehih pa so verjetno še malo bolj. A nič ne de, tokrat imajo možnost, da jih RSQ YGZ izstreli med zvezde stalnice, pa čeprav jih pri frizerju še vedno ne bomo zasledili v rumenem čtivu.
www.youngunztour.com/bendi/yg6/grimmski
www.grimmski.com
www.myspace.com/grimmskispace

FLYSPOON
V čast devetdesetim
Vikendi so pred štirimi leti združili ljubitelje glasbe devetdesetih, ki so med jam sešni začeli ustvarjati lastne komade, seveda pa so nemalokrat preigravali tudi priredbe. Zgodba se je nadaljevala kot skoraj vsaka slovenska zgodba o bendu; z iskanjem vokalista, ki ga je bend odkril in ugrabil leto pozneje. Že po enem mesecu so odigrali svoj prvi koncert in videli da so si všeč tudi na odru. Lanski januar jim je podaril še novega bobnarja in začeli so delovati s polno paro. Zaprli so se v studio in izgubili ključe, kar je ustvarilo njihov prvi pravi demo s štirimi komadi, ki jim je prinesel, kar dvajset koncertov. »Uvrstitev na RSQ YGZ nam pomeni neke vrste potrditev, da je to kar delamo dobro. Vsekakor pa upamo, da se bomo s to uvrstitvijo lahko predstavili še komu, ki za nas morda ne bi slišal še tako kmalu,« pravijo grungerji, ki ostajajo odprti za vse izzive.
www.youngunztour.com/bendi/yg6/flyspoon
www.myspace.com/flyspoonband

KOH
Krademo od Laibach
Moderni/alter/rock/metal/electro/industrial so oznake med katerimi bi nekako ujeli kreativnost karlovške petorice. »Običajno skrajšamo na Industrial rock, včasih pa sosedu poenostavim na heavy metal ali rock’n’roll, odvisno od razpoloženja. Še vedno bolje, kot da sledimo trendu – neuvrščenih.« Ambicije so realne – v letu posneti prvenec, oditi v svet in se vrniti z nulo ter dobiti NSK državljanstvo. »Slovenski publiki moramo prikriti, da krademo od Laibach.« Delno je to moč slutiti na EP plošči The Censor, nekakšnem spoliranem dvajsetminutnem demo posnetku v lastni distribuciji. »Delamo počasi, a temeljito. Format albuma je morda prevelik zalogaj za prvo studijsko izkušnjo, zato je EP ravno prava mera, ki predstavi skupino in ohrani zadovoljivo produkcijo.« Izdelek je dobil odlične kritike tudi v naših medijih. »Še vedno čakamo, da nas nekdo popljuva. To je nujna boleča iniciacija v glasbeni svet, ko veš, da si na dobri poti. Morda RSQ izkoristi priložnost?« Ne, še.
www.youngunztour.com/bendi/yg6/koh
www.kohband.com
www.myspace.com/kohmusic

COJONES
Novi glasniki zagrebškega stoner-rocka
Zagrebška stoner rock scena je na vrhuncu – poleg Ruiz in kopice ostalih (Bastinado, Good Day To Die, She Loves Pablo) na to opozarja tudi kvartet Cojones, ki je z znanci Umor že izdal split-EP, v kratkem pa napoveduje prelomnico s prvencem. »Veliko ljudi je začelo obiskovati koncerte stoner bendov v Močvari in tako se je spontano razmahnila scena z mlado indie založbo Sonic Doom Records. Ta izdaja albume in skrbi za distribucijo – tudi naših albumov.« Na prvi evropski turneji so se pri nas ustavili v Postojni in v Menzi na Metelkovi, kjer bodo 17.aprila pričeli novo evropsko odisejado. Še pred tem jih v sklopu RSQ YounGunZ Tour čaka željeni nastop v Murski Soboti. »MIKK je bil vedno v načrtu. Vemo, da je eno najbolj kultnih prizorišč sicer odlično razvejane mreže slovenskih klubov, kar takoj zazna vsak hrvaški bend, ki skuša bookirati nastope.« Naj jih kontaktira tudi vaš lokalni organizator…
www.youngunztour.com/bendi/yg6/cojones
www.myspace.com/cojonestonerbando

Povezani članki:

Značke: