The Raconteurs – Consolers of the Lonely

The Raconteurs - Consolers of the Lonely

The Raconteurs – Consolers of the Lonely

2008, Warner Bros. / Third Man / Dallas

Hiper produktivni Jack White vsaj po mojem mnenju še ni sodeloval pri slabem projektu. Od hecnega štosa iz leta 2007, ko je z The White Stripes odigral najkrajši koncert – en ton – do odličnega sodelovanja z Loretto Lynn, s katero sta pokazala kako dober je lahko country-rock ‘n’ roll; roko na srce – Van Lear Rose je tudi njegov album. Dalje duet z Alicio Keys ni napačen, vendar pa osnovno dejstvo ostaja – outputa The White Stripes še ni presegel z nobenim drugim sodelovanjem.

In isto velja za The Raconteurs. Kvartet, ki ga sestavljata dva člana The Greenhornes ter že omenjeni White in Brendan Benson, je do sedaj predstavil dva albuma, s katerima pa se niso veliko odmaknili od korenin. Produkcijsko drugi album presega prvenec in se posluša bolje, vsebinsko pa se od garažnega rock ‘n’ rolla mastnih kitar ne odmakne prav veliko, čeprav v ozadju skladb odmeva Nashville, Tennessee. Consolers of the Lonely je nadpovprečni izdelek znotraj žanra, tako v smislu produkcije, glasbene izdaje in izvedbe. 14 skladb na albumu bo blizu tistim, ki imate radi tudi ostala udejstvovanja članov zasedbe.

Raconteur dobesedno pomeni pripovedovalca, ki zna zgodbe povedati na zanimiv način, ki pritegne. Če analogijo v zaključku navežemo na opisovani album, bi lahko rekli, da gre za solidno zgodbo, pripoved pa pritegne. Vendar pa ni več kor variacija na znano temo.

Matjaž Jaušovec

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.