Švedski power metal paket v Mariboru

Bloodbound

Bloodbound

Bloodbound, Sabaton, Hammerfall (Švedska)
Maribor / UŠC
7.4.2009
Vstopnina: 23 / 26 €

Torek, dober mesec po zadnjem heavy / power metal legendah, ki so nas obiskale v Ljubljani, je bilo zopet stičišče za ljubitelje težkih “riffov”. Tokrat je bil kraj zločina premaknjen v Maribor. Topel pomladni dan je bil kot nalašč za izlet v štajersko prestolnico, ki je gostila švedski trojček power metala. Nastopili so namreč Bloodbound, Sabaton in Hammerfall.

Pričakovan je bil velik obisk, zato so prizorišče iz Štuka preselili v sosednjo športno dvorano sredi študentskega naselja. Pričetek je bil postavljen na 19. uro, zopet zelo zgodaj, saj so med nastopom prve skupine v dvorano še vedno kukali sončni žarki, kar je uničilo delček vzdušja. To je bil eden od razlogov, zakaj je bil prvi band slabše obiskan. Množica se je zunaj še vedno ogrevala, vendar to nikakor ni zmotilo nastopajočih članov Bloodbound. Mlada skupina, ki je trenutno ravno izdala svoj tretji album imenovan Tabula Rasa, je dobro nastopala. Bili so zelo energični in dobro povezovali svoj nastop. Čeprav je bil njihov čas nastopanja kratek, so pustili dober vtis.

Med pavzo se je nabrala že večja množica ljudi, saj so si prišli ogledat naslednjo skupino Sabaton. Band obstaja že deset let, tokrat pa je šele drugič gostoval pri nas. Vseeno se je šesterica fantov zelo potrudila, saj je od obiskovalcev kar prekipevalo in tudi sam pevec je bil zelo impresioniran. Večkrat je tudi med nastopom poudaril, da česa takega še ni videl. Tako malo ljudi, približno 350, je kričalo in pelo njihove komade, kot bi nas bilo 1000. Nastopajoči so med svojim šovom uživali, kar je bilo vidno na njihovih zadovoljnih obrazih. Dobro uigrane skladbe, izjemen stik s publiko in energija na odru, tako bi na kratko opisal Sabaton. Zares špica nastop. Ampak po približno eni uri so tudi oni zaključili ter prepustili oder glavni skupini torkovega večera.

Stari mački power metala Hammerfall so kot zadnji nastopili v mariborski športni dvorani. Zbrana 400 do 500 glava publika je močno pozdravljala njihov prihod. Ob atraktivni podpori vodne zavese in laser šova so Švedi z Joacimom (pevec) na čelu zaigrali zimzelene hite (Heeding the Call, Legacy of Kings, Blood Bound, Natural High, Hearts on Fire….). Kljub temu, da je skupina že večkrat zapolnila slovenske dvorane, se je zbralo lepo število ljudi, med katerimi je bilo tudi kar nekaj hrvaških obiskovalcev. Po sedmih studijskih albumih lahko rečemo, da Hammerfalli še vedno obvladajo stvar, so dobri v »šov biznisu« in znajo zadovoljiti njihove oboževalce. Njihov torkov koncert je vse to nedvomno potrdil, ker je raja po koncertu odhajala z nasmejanimi obrazi.

Zopet gre vsa pohvala vsem nastopajočim in zbranim na koncertu, prav tako večji del pa leti tudi na organizatorja, ki nam je pripeljal tak paket v Maribor in priredil odličen koncert in aranžma.

Tekst: Žiga Fajdiga
Foto: Miha Dolenc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.