Nekaj podobnega kot Zgodnje veselje – Korai Öröm

Nekaj podobnega kot Zgodnje veselje - Korai Öröm

Nekaj podobnega kot Zgodnje veselje – Korai Öröm

Ljubljana / Gala Hala
23.4.09
Vstopnina 10€ / 13€

V kolikor ste bili ta četrtek v klubu Gala Hala na Metelkovi, potem ste se verjetno udeležili koncerta polnega ritmov, različnih inštrumentov, nabitim z energijo, pristnega, psihadeličnega.

Udaren začetek koncerta je bila odlična napoved za nas vse ljubitelje poskočnih ritmov, saj smo se lahko nadejali podobnega nadaljevanja. In tem času nas je skupina popeljala v ritmično-melodične višave obogatene s skladnimi ‘zvokci’ prijetno in vztrajno udarjajočimi na prožno in krhko kožico naših bobničev. Za ritem so bli ‘krivi’ trije v ansamblu, ki prihaja z vzhoda, natančneje iz Budimpešte na Madžarskem. Bobnar, ki je spretno udrihal po svojem setu, tolkalist , kateri je dopolnjeval in včasih celo presegel svojega kolego, ter v ozadje pomaknjen bas kitarist so ustvarjali temelj hipnotične glasbe z ritmom, ki je bíl v ritmu srca in ni nikogar v dvorani pustil ravnodušnega. Na tej odlični podlagi so ostali v ansamblu uigrano izvajali instrumentalno-vokalne vragolije. In res, v uporabi je bilo poleg treh sintetizatorjev zvoka, kitare, vokala še vsa virtuoznost multiinstrumentalista, ki si je dal duška na tisoč in enem glasbilu, poleg teh pa je glasbo ustvarjal tudi s t.i. lastnimi glasbili ter z glasilkami in pomočjo raznih efektov.

Vzhodni sosedje so dokazali, da je Slovenija glasbeno še precej zaostala, mogoče tudi nerazgledana, saj se koncerta skupine Korai Öröm ni udeležilo veliko število ljudi. Glasba, ki je primerljiva z elektronsko različico in nosi ime po državi v Indiji, pri nas ni najbolj priljubljena, zato pa lahko izbranci ob njej toliko bolj uživamo.

Timl

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.