Končno masovka!

Electronic carnival 1

Electronic carnival, Ledena dvorana/Maribor,
25.april 2009, Vstopnina: 24 oz. 28 EUR v predprodaji, 34 EUR na dan dogodka,
Vzdušje: elektronski karneval popolnosti
 
Nekoč je bilo Celje. Raverji stare šole točno vedo o čem je govora, za vse ostale pa sledi bolj podrobna razlaga. V halah celjskega sejmišča so se približno na vsake tri mesece dogajali prav posebni partiji, na katerih se je vedno zbralo nekaj tisoč navdušencev in zato so dobili tamkajšnji dogodki(ponavadi pod taktirko misterioznega Mr.Space-a) naziv masovke. V življenju povprečnega raverja takrat se čas ni meril v urah, dnevih, tednih, ampak v obdobju, ki ga je bilo potrebno preživeti do naslednje celjske masovke.
 
To obdobje je pomenilo načrtovanje novega, najbolj norega outfita, diskutiranje o line-upu, kopičenje zaloge lizik, dud in še česa, prijetno ščemenje nekaj dni pred dogodkom in popolna evforija na sam dan D. Potem se je masovka dejansko zgodila in ponavadi smo bili še nekaj tednov za tem »čisto not«. Govorilo se je o tem kaj vse se je zgodilo, kdo je vrtel odlično in kdo malo manj ter na žalost tudi o izgubljenih življenjih, ki so pripomogla k temu, da je Celje izgubilo vse to, o čemer sem pravkar pisala. Po zlatem obdobju Celja je bilo še nekaj masovk, ampak ni bilo več rednega dogajanja in prijetnega pričakovanja pa tudi scena je dobila drugačno podobo. Tisti, ki smo imeli masovke vedno radi pa smo jih pošteno pogrešali.
 
In zdaj imamo Electronic Carnival. Lanski je bil fantastičen. Krasen line-up, razprodana dvorana, odlično vzdušje, vendar nekaj organizacijskih kiksov, kot npr. kronično pomanjkanje toalet, katastrofalna gneča na vhodu in še kaj. Party je bil odličen, ni pa še bil masovka, saj je nekaj manjkalo. Pred kratkim smo imeli debato z enim izmed članov organizatorske ekipe in obljubil je veliko. Predvsem pa to, da bodo letos odpravili vse lanske napake. Moram priznati, da je držal besedo, kar se je videlo že na vhodu. Nikjer gneče, dovolj prostora za nemoten vstop, velik prostor pred halo, ogromno število »dixijev«(mobilni WC, če slučajno kdo ne ve kaj je to), prijazno osebje. Neverjetno, ampak še na šankih ni bilo tipičnega čakanja, poskrbeli pa so celo za stojnico s hrano. Ko sem vstopila v samo halo, sem vedela, da sem na masovki. Končno! Prava betonska tla, ogromno prizorišče, pozicija DJ-ja in veliko število nasmejanih obrazov. Karneval odličnosti! Od prve minute do zadnje sekunde je organizatorjem uspelo. Do popolnosti! 
 
Sam ambient je bil pravi, vizualizacija odlična, performansi z odbito koreografijo, milni mehurčki in konfeti, obenem pa noro dobra glasba. Vzelo nam je sapo! Kar nismo mogli verjeti! Začeli smo zelo housersko. Žal smo zamudili naše junake, vendar so DJ-ji Chiko, Mike Vale in Brlee uspeli pričarati pravo vzdušje. Ko je za mešalko stopil Sebastian Ingrosso, je bilo takoj jasno, da je član nam zelo ljube švedske house mafije. Njegov set je bil poln komercialnih hitov, ki pa jih je znal zapakirati tako, da so bili zanimivi. Očitno je tudi sam zelo užival in v mnogo ozirih je spomnil na Axwella. Švedska house mafija zna in to velja tudi za tega člana. Christan Varela in Bando sta v versusu prepričala vse ljubitelje techna pa tudi ostali smo se imeli fino, enako velja tudi za oba Marka, Nastića in Milosavljevića, ki sta uspela držati tempo. Žal je malce drugačni vtis pustil Felix Kröcher, ki je v minimalističnem stilu zaključil party. Seveda se je vse skupaj končalo prehitro, kakor vedno velja za prijetne stvari. Če bi bilo mogoče, bi bili tam do devetih zjutraj in še dlje, ker pa se nam ni dalo drenjati v Impulzu, smo se odločili za destinacijo postelja.
 
Na elektronskem karnevalu je »štimalo« prav vse. Organizacija, ambient, performans, vzdušje, celo sama hala- vse za čisto desetko! Edina kritika, ki jo premoremo tokrat je ta, da je ena taka prava masovka na leto veliko premalo. Tasteful events so namreč uspeli narediti nekaj, kar ima okus po še!
 
Tekst: Barbara P.
Foto: Nina
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.