Gremo techno!

Let__s go techno 1

Let’s go techno, ŠTUK/Maribor, 28. marec 2009, Vstopnina: 12€ predprodaja, 16 € do 24h, 18 € po 24h, vzdušje: Techno de luxe!
 
 
Priznam, na ta party sem šla predvsem zaradi bobenčkov Erica Snea(za vse, ki se vam je v tem trenutku pojavil vprašajček nad glavo: http://www.youtube.com/watch?v=wrXEAdGYTJU&feature=related ) in bila bi katastrofa, če jih ne bi imel s sabo, kajti odkar sem videla prvi posnetek Erica v bobnarskem elementu, sem si zadala, da je to treba slišati v živo. V svoj act vključuje tudi harmoniko, ampak vseeno so bili pri meni prva ljubezen bobenčki. Jih je prinesel v Maribor?
 
Parkirišče je bilo ob prihodu presenetljivo polno, komaj smo nekam naslonili našo jekleno strelo, vendar je prihod pred vhod ŠTUKa razkril, da je večina tistih, ki zasedajo parkirišče, na maturantskem plesu v sosednji dvorani. Kljub začetni praznini se je veliko plesišče, kjer je domoval techno, zapolnilo do te mere, da je bilo vzdušje zelo prijetno. Tako prijetno, da dvorane sploh nismo zapustili, razen v primerih, ko je bilo treba iti na »plus ali minus 2 deci«.
 
Zamudili smo DJ Anes Sama, ki je uspel krasno ogreti množico, DJ Mary in Ignition Tehnician sta nas pripravila do evforičnega skakanja in nas dobesedno prikovala na plesišče. Do prihoda Erica Snea, smo bili že čisto razgreti in v pričakovanju bobenčkov, ki jih je res imel s sabo in nam pokazal, da obvlada. Očitno je velik glasben talent, ki mu nihče ne more očitati, da je vse, kar zmore, predvajanje »tuc-tucanja« iz zelo vidno razstavljenega Applovega prenosnega računalnika. Poslovil se je z legendarnim King of the bongo od Manu Chao in nas zapustil zadovoljenje, z velikimi nasmeški na obrazih. Eric je car. Bobenčke smo slišali, naslednjič mora prinesti še harmoniko. Za legendo nemškega porekla je krmilo prevzela legenda slovenskega techna Veztax, ki še vedno zna in luči so se na ŠTUKu spet prižgale veliko prehitro.
 
Let’s go techno je pravzaprav »norodober« techno, ki je imel vse prvine techna, ki ga imamo radi: energijo, drive, pravi ritem, vsebino in predvsem dušo! Tudi, ko smo se prisilili pokukati na house floor, kjer je bila glasba sicer čisto ok, je pa zevala precejšnja praznina, nas je vzdušje techna potegnilo nazaj, kjer smo ostali do bridkega konca. Za house so sicer skrbeli Jura the sinner, Dean Deen, Nick Milly, in Alec Tronic, ki so sicer dali vse od sebe in zadovoljili vse maloštevilne prisotne, ki jih ni bilo toliko, kolikor bi si jih želeli in zaslužili.
 
Ker nam je ob 6h ostalo še dovolj energije, smo zavili tudi na afterja(kar se zaradi našega EMŠO dogaja zelo poredko) na standardno lokacijo, v Impulza. Očitno nas je bilo veliko neumornih, kajti prostor je bil še ob zelo pozni(ali rani, odvisno od perspektive) uri poln techno navdušencev. DJ Lyteo nas je uspel obdržati na nogah še vse do osme zjutraj, ko smo neslavno kapitulirali in se odpravili postelji naproti.
 
Upam, da še gremo kdaj na tak techno…in da bo Eric takrat poleg bobenčkov v kovček spakiral še harmoniko.
 
 
 
Tekst: Barbara P.
 
Foto: Nina

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.