Elemental v Ortu

elemental

Ljubljana / Orto bar

17.4. 2009
 
Večer na Orto festu je bil namenjen ljubiteljem hip hop-a. Na oder Orto bara so se po dveh letih vrnili leta 1998 nastala sedemčlanska vokalno-inštrumentalna zasedba Elemental.
 
Člani MC-ja Shot in Remi ter glasbeniki Erol Zejnilović (kitara), Davor Zanoski (klaviature), Marijo Bilić (bas), Ivan Vodopijec (bobni) in Natasa Tonković (spremljevalni vokal)  so igrali  predvsem družbeno ozaveščene komade z zadnje plate Pod pritiskom (2008), ki je trša od preostalih treh, še vedno pa ostajajo zvesti prvinam hip hopa, ki je odlično dopolnjen s primesmi funka, soula, reggaeja, jazza in tudi rocka. Manjkali pa niso tudi komadi iz leta 2000 izdanega prvenca Moj njegov i njen svijet, leta 2002 izdanega Tempo Velegrada ter 2005 izdanega albuma Male stvari.
 
Obiskovalce polnega Orto bara so s svojo energijo in odmevnimi skladbami Romantika, Zašto te imam, Iz dana u dan, Tako lijepa, Pod pritiskom in Dobar dan pripravili do prepevanja in poplesovanja. Tudi sama sem bila navdušena nad odličnim nastopom, sodelovanjem na odru med člani benda ter ustvarjenim pozitivnem vzdušjem.
 
Koncert se je končal ob tradicionalno zaključni uri Orto bara, obiskovalci pa so vidno zadovoljni še naprej prepevali komade Elemental ter si zaželeli še kakšen tako odličen koncert na Orto festu.
 
Tekst: Iris Zalokar
Foto: Aljaž Novosel

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.