Corkscrew v Gali Hali

God Scard

God Scard

Corkscrew ob izdaji prvenca
Ljubljana  / Gala Hala
9. 4. 2009
Vstopnina: 6 / 9 €
 
Mediji zadnjega pol leta na veliko opletajo s krizo v gospodarstvu, že pred tem pa so založniki svojo krizo obešali na veliki zvon. Splošna majhna prodaja plošč pa ni ustavila revije RSQ, ki deluje pod okriljem Kurz Rock Vibe in bo letos izdala nekaj plošč slovenskih bandov. Tokrat so na vrsti kamniški Corkscrew.
 
Pravzaprav bi lahko koncert označili kot povratek dveh bandov. Tako kot Corkscrew, ki so po začetnem bumu občinstvo na ploščo pustili čakati kar nekaj let, je tudi predskupina God Scard po izidu (uradnega) prvenca poniknila in v zadnjih letih imela le simbolično število koncertov. Kljub temu očitno niso mirovali in so ohranili koncertno kondicijo in energijo na odru. Poleg starega repertoarja, od katerega še tradicionalno najbolj navduši To Have it All, seveda ni smela manjkati It’s No Good (Depeche Mode), postregli pa so nam tudi z novotarijo, ki naj bi napovedovala svežo ploščo. Da le ne bomo nanjo čakali toliko časa kot na prvo. Fantje so nalogo ogrevanja občinstva opravili odlično, čeprav je bila dvorana ov njihovem nastopu še dokaj prazna. In še ena svetla točka – tokrat se je Nickyju srečo uspelo vzdržati neskončnih komentarjev med komadi, ki jih je svoje čase tako rad delil z občinstvom.
 
Nekomu, ki ni še nikoli imel priložnosti videti nastopa Corkscrew, je najbrž pametno svetovati pričakovanje nepričakovanega. Zgodovina izpadov frontmana na odru garantira zanimiv nastop. Tudi tokrat nas Burger ni razočaral. Kombinacija Borat-kopalk in rimske toge mu je skozi celoten koncert omogočala veliko mero ekshibicionizma, kar je s pridom izkoriščal. Očitno vsega hudega navajeni sodelavci v bandu se niso dali preveč motiti med tem, ko je goste, na njihovo grozo in v zabavo občinstva, s svojim nadlegovanjem vidno spravljal v zadrego. Vse to pa ne na škodo vokala, čeprav ga je vizualni moment precej zasenčil. Pozornost občinstva je le redko (takrat, ko se je Burgerju tako zazdelo) zašla na druge člane banda, ki so ‘v senci’ odlično oddelali svoje. V smislu izbora komadov za večja presenečenja ni bilo prostora, saj je konec koncev šlo za promocijo prvenca, ki pa so jo obogatili številni gostje – frontman Almost Rage Edi, Murat v vlogi beatboxerja, pevec Leaf-fat Robert Šercer in v bisu Nicky iz God Scardov, s katerim so sodelovali že pred dolgo pavzo.
 
Četrtkov koncert je bil eden boljših na sploh, kar se mene tiče. Če ne zaradi drugega je super spet videti glasbenika, ki se na odru nenaštudirano in nekontrolirano ‘spusti s ketne’, ob tem pa zagotavlja odlično glasbo, energijo in kontakt s publiko. Corkscrew skratka ne gre zamuditi – in pri tem pohiteti, preden spet izginejo za nekaj let.
 
Tekst: MojcA SelaK
Foto: Jurij Bizjak

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.