Z dvigali v klet

subsub_elevators004_mar09

Ljubljana / SubSub
25. 3. 2009
Že celih sedem let in še malo je minilo, odkar so na sceno prišli takrat novi in sveži Elevators. Vmes sem na njih že kar malo pozabil, a me je prijetno presenetila novica, da je izšla nova plošča, ki je kljub navdušenju do te srede še nisem slišal. Nedopustno bi bilo zamuditi še to priložnost, zato je bila destinacija SubSub edina logična izbira.
Koncert je bil popolna fuzija novih in starih komadov, ki so jih prepletali tako spretno, da je vse skupaj pričaralo tisti pravi “Elevators wibe.” O njihovi glasbeni nadarjenosti se ne splača izgubljati besed, saj vsi vemo, da so vrhunski muskonterji, in tudi performans, ki smo ga bili deležni, je bil na najvišjem nivoju.
Že pred začetkom koncerta sem se spraševal, kako bodo odpeli stare komade, na katerih so imeli žensko vokalistko. Odgovor sem dobil takoj pri prvi pesmi, ko je kitarist uporabil vokal in z njim moduliral zvok kitare (večina, ki nas je kdaj uporabljala vocoder, je z vokalom modulirala sintisajzer). Tako je dobil androgen vokal, ki je prav lepo zvenel tako v starih kot tudi novih komadih.
Lahko rečem, da smo videli nadpovprečen koncert, katerega edina slabost je bil predolg zamik začetka, zaradi katerega žal nisem dočakal konca.
tekst: Igor Vuk
foto: Simon Šturm

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.