Še zmeraj pristen rock’n’roll – Psihomodo Pop

Psihomodo_feb09_02

Ljubljana, Cvetličarna
26.2.2009

V četrtek se v Cvetličarni ni razpravljalo o medosedskih odnosih s Hrvaško, temveč so si obiskovalci za 22 evrov kupili dve uri čistega rock and rolla, ki so ga obetale, zdaj lahko že rečemo hrvaške legende Psihomodo Pop. 26 let je minilo od “razpada” skupine Neron in ravno toliko časa je preteklo od rojstva skupine Psihomodo Pop. Gobac je z druščino že praznoval malega abrahama, s svojimi petinštiridesetimi leti, kot je sam malo pojamral glede starosti, pa se tudi sam približuje temu jublieju. A leta jih ne odvračajo od ustvarjanja. Dober mesec je namreč minilo od izdaje njihovega najnovejšega albuma Jee! Jee! Jee!, ki nosi ime po istoimenski skladbi, ki jo v originalu izvajajo The Vibrators.

V četrtek sicer niso zapolnili dvorane (roko na srce, vstopnica ni bila ravno poceni), so pa nedvomno zadovoljil svoje oboževalce. Obisk koncerta, ki obeta predstavitev nove plošče, je zmeraj nekoliko ”rizičen,” če poslušalec nove plošče še ne pozna, in strah, da bo slišal preveč novih pesmi, je zmeraj prisoten. A tega se zavedajo tudi bandi in hrvaški rockerji niso pozabili v repertoar vključiti skladb Kad sam imajo 16, Ja volim samo sebe, Frida … Gobac še zmeraj ostaja glavni protagonist skupine in nas je skoraj 120 minut z duhovitimi napovedmi vodil po kompozicijah. A slekel se tokrat ni. Tekom koncerta je odvrgel le črtasto suknjo in ostal v črni kratki majici. Ljubljanski koncert je bil neke vrste generalka, saj so v petek imeli promocijo novega albuma v Zagrebu, kjer so tudi snemali DVD.

Rock and roll, dva ali trije kozarčki piva in ljudje so hitro srečni ter zadovoljni. Predvsem v času gospodarske krize in drugih vsakdanjih skrbi je poslušalce pristen, pozitiven psihomodopopovski rockenroll vsaj za kratek čas odpeljal vstran, v svoj, drugačen svet in takih bandov je žal še zmeraj (pre)malo.

Tekst: Katarina Trstenjak
Foto: Uroš Škrjanc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.