House…z dušo!

Copyright 10

Copyright, LePlac/Šempeter v savinjski dolini
20. marec 2009, Vstopnina: v predprodaji 9€, na dan dogodka do 23. ure 10€, po 23. uri 12€, vzdušje: soulful house poslastica
 
 
Soulful, funky house je zadnje čase precej zapostavljena zvrst na naših plesiščih, čeprav nas ni tako malo, ki radi tudi na tak način nahranimo svoje duše. Gavin Mills in Sam Holt, ki sta znana po imenu Copyright, slovita po produkciji house-a takega tipa in ta vikend sta se ponovno oglasila v naši deželi kurji.
 
Tokrat smo začeli zelo zgodaj, saj smo bili ob dvajset minut do enajste zvečer že v LePlacu. Ponavadi gremo ob tej uri komaj pod tuš, ampak tokrat smo naredili izjemo. DJ Cleek, ki je bil prvi na line-upu je svoje poslanstvo opravljal že od 21.ure. Kljub resnemu izrazu na obrazu, so se izpod njegovih prstov porajali ušesu zelo prijetni ritmi in melodije. Za njim je krmilo prevzel DJ Pan in še dodatno dvignil nivo in uspešno ostajal v soulful, vocal, funky repertoarju. Plesišče se je začelo polniti in do zavzetja mešalke s strani Copyright-ov, je zevajoča praznina popolnoma izginila, nadomestila pa so jo migajoča telesa mladcev in mladenk. Copyright sta prostor napolnila s svojimi uspešnicami, soulful komadi, »pjevalicami« na tisoč in en način ter s pozitivno energijo. Basi so bili dovolj močni, melodije dovolj plesne in vokali dovolj čarobni, da nam ni hotelo biti dovolj. Vidno sta uživala, prepevala besedila in nikakor nista mogla biti pri miru. Enako je seveda veljalo za preostanek LePlaca. Vmes sta si vzela sekundo za podpis avtograma, fotografiranje z oboževalci(roko na srce, večinoma so bile oboževalke) in po svojem nastopu, ki je bil celo več kot pol ure daljši, kot je bilo predvideno, rekla kakšno o tem in onem z vsakim, ki si je vzel minutko zanju. Povedala sta, da sta se imela krasno in da sta uživala, mi pa samo upamo, da še kdaj prideta na naš košček sveta. Točno takšna kot sta bila to noč v LePlacu.
 
LePlac kot klub ni velik ima pa nekaj, kar ga dela magičnega. Vzdušje je vedno pravo, četudi ne poka po šivih. Cena vstopnine je razumna, redarji, natakarji in hostese so prijazni, na toaleti ni gneče pa še krasne goste jim uspe pripeljati. Vsekakor klub, ki ima dušo.
 
For Gavin and Sam: because I know you don’t understand our language, this is the abstract of the article above: YOU RULE! IT WAS AWSOME! Hope to see(and of course, hear) you again in Slovenia-the sooner, the better!
 
Tekst: Barbara P.
 
Foto: Nina

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.