Heavy Metal Night v Postojni

heavy_metal_night09_requiem_08

Postojna / Športna dvorana
7.3.2009
Vstopnina: 15 €
Obisk: približno 800-900 ljudi

Nastopajoči:
– Dawn Patrol
– Requiem
– Pomaranča
– AC/DC Cover Band

Letošnji peti festival Heavy Metal Night se je prvič odvijal v Športni dvorani v Postojni. Glede na listo nastopajočih se je pričakoval kar dober obisk. Okoli 20.30 so v dvorano že vstopali prvi obiskovalci in glede na število le teh sem predvideval, da bo obisk bolj skromen, kljub že zgoraj omenjenI listI nastopajočih.

Ob 21.00 so na oder stopili ljubljanski Dawn Patrol (tokrat z bobnarjem Borutom Rampih iz skupine Eruption), ki je odprla letošnje Heavy metal rajanje. Ob preigravanju avtorskih skladb in priredb se je dvorana polnila in vzdušje je postajalo vedno bolj koncertno. Po približno enournem igranju se je dvorana napolnila in bila pripravljena za glavne zvezde večera, legendarne Requiem. V pavzi pred nastopom Requiemov je bilo vzdušje v dvorani že na višku in samo čakalo se je na »pekel in raj«.

Requiem je nastop začel nekoliko zadržano, vendar po minuti ali dveh nadaljeval v stilu pravih heavy metal zvezd. Na odru so se menjali vsi člani skupine razen preminulih članov Damijana Brezovca in Simona Bajca. Preigrali so ves repertoar znanih in manj znanih skladb (Stare device, Pekel in raj, Amsterdam, Mr. Twister, 12 let, Ker te ni…), služila pa sta jim tako ozvočenje kakor tudi »lightshow«.

Za njimi so nastopili prav tako legendarni Pomaranča, ki pa so po mojem okusu kar nekoliko razočarali (slabše ozvočenje, morda neuigranost?,…) . Pri Pomaranči je še najbolje izzvenela skladba Soldat.

Po njihovem nastopu so prišli na oder še domači AC/DC Cover Band, ki so v enournem nastopu odigrali kar nekaj priredb avstralske skupine AC/DC in s tem povečali napetost pred prihajajočimi koncerti skupine AC/DC.

Peti festival Heavy Metal Night je postregel z obilo dobre metal glasbe vseh nastopajočih, vsekakor so izstopali Requiem, za katere upamo, da jih v bližnji prihodnosti vidimo še kje.

Tekst: Evgen Dolenc
Foto: Miha Dolenc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.