Eric Sardinas v KUD-u France Prešeren

eric_sardinas_01

Ljubljana / KUD France Prešeren
20.3.2009
Vstopnina: 30€
Obisk: 150-200 ljudi

Po krajšem iskanju sem naposled le našel dvoranico, ki za Neljubljančana stoji kar na nekoliko zakotnem mestu, in bil takoj presenečen nad njeno majhnostjo, sploh za gostovanje glasbenika Ericovega kova. Pred njo je bilo videti le nekaj ljudi, v preddverju pa nekaj predstavnikov medijev, vendar so obiskovalci še kar prihajali.

Ob 22.00 so se vrata dvorane končno odprla, obiskovalci so jo napolnili do zadnjega kotička in koncert se je ob 22.20 začel. Na majhnem odru, ki je za glasbenike, pri katerih je poudarek na glasbi in ne na showu, čisto dovolj velik, so se prikazali Eric Sardinas in njegova skupina Big Motor. Dvorano so že po prvih taktih dvignili na noge in jo s svojimi skladbami držali na nogah do konca koncerta, saj je skupina dejansko uigrana, kot se od nje pričakuje. Erica spremljata še Levell Price na basu in Bernie Pershey na bobnih, ki sta vsekakor prava mojstra vsak na svojem inštrumentu, še posebno ob Ericovih izletih v virtuozne kitarske solaže, kjer ga brez težav dohajata in spremljata.

V svojem dvournem nastopu so odigrali skladbe z zadnjega albuma Eric Sardinas & Big Motor pa tudi nekaj z njegovih prejšnjih albumov, v bisu pa tudi dve priredbi. Obiskovalci smo se ponovno lahko prepričali, da je Eric Sardinas zvezda blues-rocka, ki ustvarja glasbo, pri kateri je poudarek na kvalitetni izvedbi, in ne na ‘glasbi preko vizualnega nastopa’, čeprav je tudi vizualni nastop za ciljno občinstvo zelo dober. Skratka odličen koncert kitarskega mojstra Erica Sardinasa.

Tekst: Evgen Dolenc
Foto: Miha Dolenc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.